Digital Exchange’in geliştirdiği RAWY adlı bulut tabanlı video hazırlama platformu, iş dünyası ve e-ticaret odaklı çözümleriyle tüm dünyaya açılıyor.
Endüstri standartlarında video tasarımlarını özgürleştirirken, çıktı sürelerini kısaltan platform, özellikle geleneksel reklam videolarının sosyal medya ve dijital mecralara taşınmasını kolaylaştırıyor.
Yerli bulut tabanlı video düzenleme platformu RAWY, tasarım bilgisine sahip olmayan profesyonellerin bile kendi videolarını tasarlayabilmesini mümkün kılıyor. Digital Exchange tarafından geliştirilen ve tüm dünyaya açılan platform, sunduğu animasyonlar, taslaklar ve sahne geçiş efektleriyle sınırsız düzenleme özgürlüğünün yanı sıra, çıktı sürelerini de hızlandırarak, kurumlara önemli bir avantaj sağlıyor.
E-ticaret dünyasına da hitap ediyor
Birçok görsel, video, ses ve yazı tipi dosya biçimiyle uyumlu çalışan RAWY IO video düzenleme teknolojisi, Adobe® Photoshop veya Adobe® Illustrator ile oluşturulmuş .PSD ve .AI uzantılı dosyaları da katmanlarıyla birlikte bulut tabanlı sistemine aktarabiliyor.
RAWY, diğer bulut tabanlı video düzenleme araçlarından farklı olarak kullanıcılarına sınırsız yaratıcılık tanıyor. RAWY IO’da kullanıcılar herhangi bir taslak üzerinden çalışmak zorunda kalmadan ve kısıtlamalar olmaksızın videolar oluşturabiliyor. RAWY ECOM ise e-ticaret şirketlerinin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş taslakların taslaklara sahip kompakt bir sürüm.
Global pazardan pay almayı hedefliyor
Konu hakkında konuşan Digital Exchange CEO’su Emrah Pamuk, “Videolar iletişimin önemli bir parçası haline geldi ve markalar da her geçen gün bu formatı daha çok benimsiyorlar. Sektördeki seçeneklerin belirli şablonlarla ve özelliklerle kısıtlı olması sebebiyle bu alanda önemli bir boşluk olduğunu fark ederek RAWY’yi hazırladık. AR-GE ekibimizin herhangi bir yatırım almadan, tamamen Türkiye’de geliştirdiği bu yerli bulut platformu ile katma değerli bir çözüm sunuyoruz. 2018 yılında yaklaşık 780 milyon dolarlık bulut video pazarının, 2025 yılında 930 milyon doları bulması bekleniyor. Önümüzdeki beş yıl içinde, Türkiye’de 4,2 milyon TL, yurt dışında ise 7,5 milyon TL’lik gelir hedefimizle pazarda etkili bir oyuncu olmayı hedefliyoruz” dedi.
Yapay Zeka teknolojisini kullanacak
Platformun içerisinde RAWY IO video düzenleme teknolojisi, e-ticaret odaklı tasarlanan RAWY ECOM ve henüz geliştirilme aşamasında olan yapay zekâ destekli e-ticaret teknolojisi RAWY CAMP yer alıyor.
RAWY çatı şirketi Digital Exchange’in destekleriyle, tamamen yerli zihinler ve sermayeyle Türkiye’de geliştiriliyor. Bulut tabanlı video düzenleme platformunun deneme sürümünü theRAWY.com üzerinden kullanmak ve ihtiyaca özel bir çözüm alabilmek mümkün.