Türkiye’nin ilk dijital finansman şirketi TURK Finansman A.Ş. ParamKredi ile e-ticarete yeni bir soluk getiriyor. ParamKredi’nin üç yıllık hedefi 1.5 milyar TL ciro ve yüzde 10 pazar payı.
ParamKredi ile artık kredi kartı limiti, kısıtlı taksit seçenekleri ya da banka hesabına gerek duymadan alışveriş yapılabilecek. Bir tıkla, uzun vadeli taksit seçenekleri ve düşük faiz oranlarıyla dijital kredi alınabilecek.
Bireylerin, şirketlerin ve meslek gruplarının e-ticaret alışverişlerinde ihtiyaç duydukları finansmana online platformlar üzerinden anında ulaşmaları için Türkiye’nin ilk dijital kredisi ParamKredi’yi sunan TURK Finansman A.Ş. e-ticarete yeni bir soluk getiriyor. Fiziki başvurunun yarattığı tüm evrak süreçlerini ortadan kaldırmayı, güvenli ve risksiz alışverişi hedefleyen ParamKredi, kredi kartı limitlerinden, kısıtlı taksit seçeneklerinden ve banka hesaplarından bağımsız yeni nesil finansman modelini hayata geçiriyor.
ParamKredi üyesi olan e-ticaret siteleri, kredi kartı olmayan, kredi kartı limitlerini kullanmak istemeyen, banka kredisi için şubeye gitmeyi tercih etmeyen müşterilerine, tahsilat veya senet riski almadan bütçelerine uygun uzun vadeli taksit imkânı sunabilecek. Bireysel veya kurumsal, tüm müşteriler bu yeni modelle online olarak krediye ulaşabilecek. Ayrıca sadece alışveriş zamanı değil öncesinde de istediği zaman kredi limitini ihtiyacı doğrultusunda belirleyebilecek.
‘TÜRKİYE’DE BİR İLK’
İş yapış şekillerinin ve tüketici alışkanlıklarının hızla değiştiğini ve dijitalleştiğini belirten Param kurucusu ve TURK Finansman A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emin Can Yılmaz, “Param olarak elektronik para alanında 16 yıllık tecrübe, Mastercard, Visa, Troy ve Discover lisansları, BKM üyeliği, 6493 ve 5464 sayılı kanunlarla 2 faaliyet izni ve kendi geliştirdiğimiz teknolojimizle 11 milyar TL’ye yakın işlem hacmiyle ilk 9 ayı yüzde 120 üzerinde büyüme ile kapattık. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 75’in üzerinde marka iş birliğimiz, 21 banka ve 8 kart anlaşmamızla 4.5 milyon kart kullanıcısına hizmet veriyoruz.
Bu birikimden yola çıkarak Türkiye’de bir ilk olan ParamKredi ile dijital kredi dönemini başlatmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yeni nesil finansman modelimizle e-ticarette tüketicilerin finansmana hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayarak üye işyerlerinin de sepet dönüşümünü artırmak istiyoruz” dedi.
‘ETİCARETİN FİNANSMANI İÇİN BURADAYIZ’
Günümüzde tüketicilerin tüm gereksinimlerini online kanallar üzerinden karşılamaya başladığını ve özellikle pandemiyle birlikte e-ticaretin toplam ticaretten aldığı payın günden güne arttığını belirten TURK Finansman A.Ş. Genel Müdürü Gökhan Ertürk, bu nedenle e-ticaret üzerinden satış yapmak isteyen işletmelerin müşterilerine baştan sona mükemmel bir alışveriş deneyimi sunmak zorunda olduğunu vurguladı. Türkiye’de e-ticaret hacminin yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 64 artarak 91.7 milyar TL olarak gerçekleştiğinin altını çizen Ertürk, “İnternet üzerinden alışveriş yapanların ödeme alışkanlıklarına baktığımızda ise yüzde 65’le kredi kartı ilk sırada yer alıyor. Yapılan alışverişlerin taksitle ödenme oranı ise yüzde 25 seviyelerinde. Öte yandan e-ticarette yılın ilk 6 ayında yüzde 64’lük bir artış yaşanırken kartlarla internet üzerinde yapılan harcamaların artışı yüzde 33 seviyelerinde kaldı. İnternetteki kart harcamalarının e-ticaret ile aynı oranda artmaması ve hala 28 milyon tüketicinin kredi kartı olmaması gibi veriler bizlere çok net gösteriyor ki, e-ticaretin gelişiminin desteklenmesi için farklı ödeme modellerine ihtiyaç var. İşte tam burada ParamKredi olarak, Türkiye’de ilk defa bireylerin, işletmelerin ve meslek gruplarının e-ticaretteki finansman ihtiyaçlarını anlık olarak, uzun vadeli ödeme seçenekleri ile karşılayacak yeni nesil bir finansman modelini sunuyoruz” diye konuştu.
‘AÇIK BANKACILIK UYUMLU PUBLİC API İLE KREDİ HİZMETİ TÜRKİYE’DE BİR İLK’
ParamKredi’de “Şimdi al sonra öde” modeliyle ihtiyacın anında karşılanıp, ödemenin 36 aya varan taksitle yapılabildiğini söyleyen Ertürk, “ParamKredi ile üye işyerlerimizin müşterilerine, kredi kartına, banka hesabına ihtiyaç duymadan alışverişlerini hemen yapabilecekleri ve sadece alışveriş anında değil öncesinde de istedikleri zaman kredi limitlerini oluşturabilecekleri bir ödeme modeli sunuyoruz. Bizim bu modeli oluşturabilmemizi sağlayan, açık bankacılığa uyumlu Türkiye’de bir ilk olan Public API sistemimiz. Teknolojinin finansla buluştuğu API (Uygulama Programlama Arayüzü) bağlantılarımızla hem üye işyerlerine hem de bu alışverişi gerçekleştiren müşterilerimize alternatif finansman modeline tek elden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlıyoruz. Public API ile işletmeler sisteme çok hızlı entegre olabiliyor ve anında kredi kullandırmaya başlayabiliyor. Diğer finansman şirketlerinde böyle açık, doğrudan bağlanılabilen ve kredi verilebilen bir sistem olmadığı için ParamKredi bu özelliğiyle sektöre yeni bir soluk getiriyor. Özetle, ParamKredi, adeta POS’a entegre olmak gibi kolay bir şekilde kredi vermeyi mümkün hale getiriyor. Sistem entegrasyonunu ise açık API dokümanı ile kullanıma açıyoruz” dedi.
‘3 YIL İÇİNDE 1.5 MİLYAR TL FİNANSMAN DESTEĞİYLE YÜZDE 10 PAZAR PAYI HEDEFLİYORUZ’
Param’ın 16 yıllık tecrübesi ve ulaştığı 4.5 milyon kart kullanıcısı ile elektronik para, ön ödemeli kart, online tahsilat, fiziki ve sanal POS, fatura tahsilatı, finansman, finansal yazılım ve donanım hizmetleriyle pek çok alanda önemli bir oyuncu olduklarının altını çizen Gökhan Ertürk, “ParamKredi ile dijital finansmanın ilk uygulaması avukatların harç ve masraf ödemeleri için kredi kullanımları oldu. İki ay içinde 30 milyon TL’den fazla kredi başvurusu aldık. Böylece başvurusundan sözleşmesine kadar her adımın tamamen online yürütüldüğü sektörün gerçek anlamda ilk dijital kredi hizmetini sunduk. Avukatlar gibi farklı meslek gruplarına ve e-ticaret sitelerine yeni nesil finansman modeli sunacağız. Üç yıl içinde otomotiv harici finansman kredilerinde 1.5 milyar TL finansman sağlayarak pazardan yüzde 10 pay almayı hedefliyoruz. ParamKredi ile üye iş yerlerinin, alternatif ödeme yöntemleri ile müşteri profilini çeşitlendirmesini, riskini minimize etmesini ve satışlarını arttırarak yeni yatırımlara yönelmesini arzu ediyoruz. Bu çerçevede üye iş yerlerimizle büyümeyi ve ülkemizin e-ticaret hacminin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.