Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Keiretsu Forum, 314 şirkete yatırım yaparak bir rekora imza attı

Keiretsu Forum Global Yatırımcı Ağı 2020’de 314 şirkete yatırım yaparak erken aşama girişim sermayesinde en aktif yatırım ağı seçildi.  

Girişim sermayesi yatırımları küresel olarak 2019’a göre %16 artarken, yaşam bilimi, tıbbi cihazlar, çevreye duyarlı malzemeler ve çözüm odaklı teknolojiler en çok sermaye çeken sektörler oldu.

Dünyanın ve Türkiye’nin en büyük melek yatırımcı ağı Keiretsu Forum, Start-up’lar için önemli kaynak sağlayıcılardan biri olmaya devam ediyor. Keiretsu Forum, 2017 ve 2018 yıllarında olduğu gibi 2020 yılında da globalde en aktif erken aşama yatırım ağı seçildi.  Pitchbook tarafından “En aktif erken aşama yatırımcıları” ve “En aktif geç aşama yatırımcıları” kategorilerinde birinci seçilen, dünyanın en büyük melek yatırımcı ağı olan Keiretsu Forum, 2020 yılında tohum, erken ve geç aşamadaki toplam 314 şirkete fon sağlayarak bir rekora imza attı.

Keiretsu Forum Kurucusu ve CEO’su Randy Williams, “Yatırımcılar ve girişimciler, kaliteli anlaşma akışını, erken ve geç aşamadaki yatırım fırsatlarını bir araya getirmeyi başarmak için ölçeğimizden ve kanıtlanmış yaklaşımımızdan yararlanıyor. 2021’de genel olarak önemli bir büyüme öngörüyoruz.” dedi.

Keiretsu Forum’un dünya genelindeki toplam yatırımlarından %80’ini Kuzey Amerikalı şirketler alırken, onu %15 ile Avrupalı ​​şirketler ve %5 ile Asya-Pasifik şirketleri izledi. Keiretsu Forum üyeleri 2020’de önemli ölçüde finansman alan CleanFiber, Elevat Iot, Healionics, Inmedix, Joylux, KitoTech MedicalLaminar Pharma, Light Line Medical, LumiThera, Nanobebe, Orasis Pharmaceuticals, OtoNexus Medical Technologies, Seneca Therapeutics, Shieldox, Soteria Battery Innovation Group, Steelhead Composite ve Turn Technologies şirketlerini de destekledi.

Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren ise, “Keiretsu Forum, yerel girişimlerin erken fark edilerek dünyaya açılmalarında önemli fırsatlar sunuyor. Aynı şekilde yabancı Start-up’ların Türkiye girişimcilik ekosisteminde faaliyet göstermelerine de aracı oluyoruz. 2020’de 11 Start-up’a 6 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. 2021’de çok daha fazla Start-up yatırımı ve çok daha fazla melek yatırımcı olacak. Girişimcilik eko sistemimiz açısından 2021’de çok güzel gelişmelerin olacağına inanıyoruz. Bundan sonra da yolumuza bu global bakış açısı ile devam edeceğiz” diye konuştu.

İlgili Yazılar
Devamını oku

E-ticarette yeni akım P-ticaret

Netflix’in sevilen orijinal yapımlarına ilişkin ürünleri yeni açtığı e-ticaret platformunda satışa sunmaya başlaması, sektörde yeni bir akım başlattı.…