Müşteri iletişim platformu Desk360, WhatsApp’ın çözüm ortağı oldu.
E-posta, canlı destek, sosyal medya, uygulama içi mesajlaşma ve uygulama mağazaları gibi 10’dan fazla kanala entegre olabilen müşteri iletişim platformu Desk360, dünyada sayılı şirkete verilen “WhatsApp İşletme Çözüm Sağlayıcısı” unvanını aldı.
Desk360, 2020 yılında yapılan lansmandan bugüne kadar 1200 kurumsal kullanıcıya hizmet verdi ve 15 milyonun üzerinde ticket sayısına ulaştı. Desk360’ın Ürün Yöneticisi Sibel Yüksel, WhatsApp ile birlikte sundukları hizmete dair şu ifadeleri kullandı; “Desk360’ı geliştirmeye başladığımız ilk günden itibaren tüm teknolojik altyapıyı kendimiz sağlıyor ve Facebook Shopify, App Store, Google Play Store gibi sağlayıcılara üçüncü parti şirketlere ihtiyaç duymadan doğrudan entegre olabiliyoruz. Bu sayede müşteri verilerini üçüncü bir platformla paylaşmadan işletmelerin KVKK uyumluluğu noktasındaki tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. WhatsApp ile yaptığımız doğrudan iş birliği sayesinde ise işletme hesaplarının tüm müşteri verileri korunarak tek platform üzerinden yönetilmesini sağlayacağız. WhatsApp Business API entegrasyonumuz ile özellikle e-ticaret siteleri, havayolu şirketleri, bankacılık, finans sektörü ve hastane gibi kurumlar, müşterilerine WhatsApp üzerinden daha kolay ulaşarak kapsamlı bir müşteri desteği verecek. Bunun yanı sıra müşteriler de satış, randevu, rezervasyon gibi işlemleri doğrudan WhatsApp üzerinden mesajlaşarak saniyeler içerisinde tamamlayabilecek.”
Desk360, sunduğu WhatsApp Business API hizmetiyle özellikle e-ticaret sektörünün diyalog bazlı ticaret ihtiyacını karşılayacak
Desk360’ın WhatsApp Business API hizmetiyle özellikle e-ticaret sektörünün diyalog bazlı ticaret ihtiyacını karşılayacaklarını dile getiren Sibel Yüksel; “Günümüzde tüketicilerin satın alma süreçlerinin tamamen dijitalleştiğini düşünürsek, onlara her gün kullandıkları WhatsApp kanalından satın alma hizmeti vermek artık çok önemli. WhatsApp İşletme Çözüm Sağlayıcısı olan çok kanallı ilk Türk şirketlerinden Desk360, WhatsApp üzerinden sadece müşteri desteği hizmeti vermekle kalmayacak, aynı zamanda işletmelerin müşterilerle diyalog kurarak satışlarını arttırmalarına da olanak sağlayacak. Artık marka temsilcileri satın alma aşamalarında adeta müşterilerinin yanındaymış gibi ürün seçme, sipariş oluşturma, ödeme yapma gibi tüm süreçleri doğrudan WhatsApp üzerinden yönetebilecek. Bu hizmetin özellikle e-ticaret sektörüne büyük bir ivme kazandıracağını düşünüyoruz” dedi.