Logo’nun kurumsal sosyal sorumluluk projesi Geleceği Yazanlar Atölyesi’nin sürdürülebilirlik ilkesi ışığında devam projesi olan Logo Geleceği Yazanlar Takımı kuruldu.
Logo Yazılım ile Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD) ve Atölye Vizyon’un iş birliğinde hayata geçen “Logo Geleceği Yazanlar Atölyesi” (GYA) mezunlarından 3. sınıfa giden 7 kız ve 7 erkek öğrenciden oluşan bir takım oluşturuldu. Takımlara seçilen öğrenciler eğitim öğretim yılı boyunca Kodlama, Robotik, Maker, STEM eğitimi alacakları, haftada 4 saatlik atölye çalışmalarına katılacaklar.
Atölye çalışmalarındaki içerikler ise şöyle; Kodlama başlığı altında, Scratch, Kodu Game Lab, Python, Roblox, Small Basic, Ruby, Alice ele alınacak. Robotik başlığı altında; Pinoo ve Tinkercad Simulation eğitimleri verilecek. Maker ve STEM+A başlıklarında proje bazlı çalışmalara yoğunlaşılacak. Tasarım başlığı altında ise; Tinkercad, Cura, 3D Yazıcılar ve Renderforest ile animasyon eğitimleri verilecek.
Geleceği Yazanlar Takımı, Tarım, Hayvan Dostlarımız, Çevre, Enerji, Sağlık, Engelliler ve Yaşlılar temalarında projeler geliştirecekler. Öğrencilerin projeleri ile uluslararası veya ulusal, il, ilçe ve bölgesel bazlı yarışmalara katılması hedefleniyor.
Kurulduğu günden bu yana 2.000’den fazla öğrenciye dokunan Geleceği Yazanlar Atölyesi, fiziksel olarak Türkiye’nin farklı noktalarında robotik kodlama atölyeleri kurmaya, ilgili okullardaki öğretmenleri eğiterek geleceğin yazılımcılarına ilham olmaya etki alanını genişleterek devam etmeyi hedefliyor. Pandemi döneminde de hız kesmeyen Logo Yazılım uzaktan eğitimle 332 öğrenciye 4 haftalık atölyelerle eğitim vermeye devam etti. Böylece gerek sınıf içi gerek uzaktan erişimle eğitim modelini geliştirdi.
Logo Grup CEO’su M. Buğra Koyuncu, Logo Geleceği Yazanlar Atölyesi’ne katılarak eğitim alan öğrenci sayısının her yıl daha da arttığını ve son olarak 7 kız 7 erkek öğrenciden oluşan bir takım kurduklarını belirterek şunları söyledi: “Logo Yazılım olarak eğitime verdiğimiz desteğin artarak devam etmesini hedefliyoruz. Kurduğumuz “Takım’daki öğrencilerimizin elde edeceği başarıların diğer öğrencilere de örnek olmasını diliyoruz. Topluma karşı sorumluluklarımızın farkındayız, geleceğin yazılımcılarına ilham ve destek olmak için başlattığımız kurumsal sosyal sorumluluk projemizin bu şekilde gelişerek devam etmesinden ve öğrencilerimizin büyük bir heyecan ve hevesle katılım göstermesinden büyük mutluluk duyuyoruz.”
Bütün Çocuklar Bizim Derneği Kurucusu Leyla Tekbulut ise dernek olarak 2015 yılından bu yana eğitime destek verdiklerini belirterek, şöyle devam etti: “Dernek olarak bugün 40 binden fazla çocuğa eğitim desteği veriyoruz ve Türkiye’nin 50’den fazla şehrinde faaliyet gösteriyoruz. 300 civarında okul ve 500’den fazla öğretmen ile doğrudan iletişimdeyiz ve okullara toplamda 40 bin kitap gönderimi yaptık. Tüm bunları ise dernek çatısı altında bir araya gelen 400 gönüllü ile gerçekleştirdik. İlk kodlama atölyesini göçmen, okuma yazma bilmeyen çocuklarla hayata geçirdik. Atölye sırasında bu çocukların okuma yazma bilmemesine rağmen kodlamayı rahatlıkla yapabildiğini gördük. Sonrasında bu çalışmadan aldığımız ilhamla Logo ekosistemiyle iş birliği yaparak bu projemizi ülke çapında yapmaya karar verdik. Bugün geldiğimiz noktayı ne kadar doğru karar verdiğimizin bir karşılığı olarak değerlendirebiliriz. 2019’da hayata geçirdiğimiz Geleceği Yazanlar Atölyesi projesinin gelişimini görmek beni çok heyecanlandırıyor. Geleceği Yazanlar Takımımız çok özel öğrencilerden oluşuyor. Bu takımın hem ulusal hem uluslararası çapta kazanacağı başarılara yürekten inanıyorum.” dedi.
Atölye Vizyon kurucusu Rıdvan Canbaz ise “2016’da kurulduğumuz günden bu yana Maker kavramı, STEM+A, robotik kodlama eğitim modeli çalışmalarının temelini oluşturuyoruz; içerik ve müfredat konularına büyük önem veriyoruz. Logo Geleceği Yazanlar Takımı’nın yaratacağı başarıda onlara yol gösterici olacak uzman öğretmenlerimizle büyük bir sinerji yaratacağımızı düşünüyorum. Bu iş birliğinin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum.” diye belirtti.