L’Oréal Grup’un da dahil olduğu EcoBeautyScore Konsorsiyumu, global ve kapsayıcı yönüyle öne çıkıyor.
36 kişisel bakım şirketi ve profesyonel dernek, kozmetik ürünleri için sektör çapında bir çevresel etki değerlendirme ve puanlama sistemi geliştirmeyi amaçlayan EcoBeautyScore Konsorsiyumu’nu oluşturmak üzere güçlerini birleştirdi. L’Oréal Grup’un da dahil olduğu EcoBeautyScore Konsorsiyumu, global ve kapsayıcı yönüyle öne çıkıyor.
Dinamikleri hızla değişen, günden güne kaynakları tükenen dünyada tüketicilerin %42’si artık, döngüsel ve sürdürülebilir uygulamalara odaklanan markaları satın almayı tercih ediyor. Şirketler ve sivil toplum kuruluşları, bu beklentiyi karşılamaya yönelik somut aksiyonlar alarak EcoBeautyScore Konsorsiyumu’nu hayata geçiriyor. Kozmetik ürünleri için sektör çapında bir çevresel etki değerlendirme ve puanlama sistemi geliştirmeyi amaçlayan bu girişim ile tüketicilere bilime dayalı bir metodolojiyle açık, şeffaf ve karşılaştırılabilir çevresel etki bilgileri sunulacak. EcoBeautyScore Konsorsiyumu aynı zamanda, kozmetik ürünlerinin formül, ambalaj ve kullanım olmak üzere çevresel etkileri hakkında daha fazla şeffaflık yönünde artan tüketici talebini karşılamaya katkıda bulunacak.
Tüketicilerin bir çevresel etki değerlendirme ve puanlama sistemi aracılığıyla sürdürülebilir seçimler yapmalarını sağlamayı amaçlayan EcoBeautyScore Konsorsiyumu’nun üyeleri şu markalardan oluşuyor: Amorepacific, Babor, Beiersdorf, Colgate-Palmolive, Cosmébio, COSMED, Cosmetic Valley, Cosmetics Europe, cosnova, Coty, The Estée Lauder Companies, Eugène Perma, FEBEA, The Fragrance Creators Association, Henkel, IKW Beauty Care, The International Fragrance Association, Johnson & Johnson Consumer Inc., JUST International AG, Kao, L’Oréal Grup, LVMH, Nafigate, NAOS, Natrue, Natura &Co, NOHBA, Oriflame, P&G, Paragon Nordic, Puig, PZ Cussons, Shiseido, Sisley, STANPA, Unilever.
Çevresel etki değerlendirme ve puanlama sistemi için bilimsel bir metodoloji oluşturacak konsorsiyum, deneyimli sürdürülebilirlik danışmanlığı Quantis ile birlikte çalışıyor. Bu kapsamda;
1. “Ürün Çevresel Ayak İzi” ilkeleriyle desteklenen, ürünlerin yaşam döngüsü boyunca çevresel etkilerini ölçmek için ortak bir yöntem. (Ürünlerin çevresel ayak izini ölçmek için Avrupa Birliği’nin yaşam döngüsü değerlendirmesine dayalı bir bilimsel yöntem.)
2. Formüllerde ve ambalajlarda ve ayrıca ürün kullanımı sırasında kullanılan standart bileşenlerin ve ham maddelerin çevresel etkilerine ilişkin ortak bir veri tabanı.
3. Uzman olmayanlar tarafından kullanılabilen, bireysel ürünlerin çevresel etkilerinin değerlendirilmesini sağlayan ortak bir araç.
4. Şirketlerin gönüllü olarak kozmetik ürünlerinin çevresel ayak izi hakkında tüketicileri bilgilendirmelerini sağlayan uyumlu bir puanlama sistemi geliştirilecek.
Metodoloji, veri tabanı, araç ve puanlama sistemi; bağımsız taraflarca doğrulanacak.
EcoBeautyScore Konsorsiyumu, operasyonel olarak Capgemini Invent (proje yönetimi) ve Mayer Brown (hukuk müşaviri) tarafından da destekleniyor.
EcoBeautyScore Konsorsiyumu’nun 36 üyesi, tematik çalışma gruplarında organize olarak birlikte çalışmaya başladı. 2022’nin sonunda bir ayak izi ve puanlama prototipi hedefleniyor ve bu prototip, ilk olarak çeşitli ürün kategorileri için çevresel puanlama sağlıyor. EcoBeautyScore Konsorsiyumu; kozmetik ve kişisel bakım şirketlerini ve profesyonel dernekleri, bu benzersiz girişime katılmaya çağırıyor.
Büyüklükleri veya kaynakları ne olursa olsun tüm kozmetik ve kişisel bakım şirketlerine açık olan konsorsiyum, diğer paydaşları süreç boyunca bilgilendirecek ve onlara danışacak. Tüm şirketler önceden yapılmış çalışmalardan yararlanacak ve kendi deneyimleriyle katkıda bulunmaya davet edilecek. Konsorsiyum, sürecin mümkün olduğunca kapsayıcı olduğundan emin olmak için bilim insanları, akademisyenler ve STK’lar dahil olmak üzere dış uzmanlara da danışacak. Konsorsiyum tarafından geliştirilen çalışmalar yayınlanacak ve hem konsorsiyum katılımcıları hem de diğer tüm ilgili taraflar tarafından, gönüllülük esasına göre kullanılabilecek.
Ürün Çevresel ve Sosyal Etki Etiketleme sistemiyle sektöre öncülük eden L’Oréal Grup, konsorsiyumun çalışmalarına da aktif olarak katılıyor
Tüketicileri daha sürdürülebilir tüketim yönünde güçlendirmeyi, “Gelecek İçin L’Oréal” isimli sürdürülebilirlik programının merkezine koyan L’Oréal Grup, konsorsiyumun kurucu üyeleri arasında yer alıyor ve çalışmalara aktif olarak katılıyor. Grup’un, halihazırda 20 Avrupa ülkesinde; Garnier, L’Oréal Paris, La Roche-Posay, Vichy ve Biotherm markalarında kullanılabilen ve sektörde öncü bir rol oynayan Ürün Çevresel ve Sosyal Etki Etiketleme sistemi bulunuyor.