Apilion’un fatura entegrasyonunu tamamladığı ilk iş ortağı Ozan SuperApp oldu.
Aktif Bank iştiraki Aktif Ventures’ın hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk servis bankacılığı platformu Apilion, finansal teknolojiler ekosistemiyle buluşturduğu ürün ve hizmetlerini katlayarak artırmaya devam ediyor. Bir yandan yeni müşteri edinimi alanındaki yoğun çalışmalarını sürdüren Apilion, diğer yandan entegrasyonlarını tamamlayan iş birlikleri ile yolculuğuna hızla devam ediyor. Bu kapsamda, Apilion’un fatura entegrasyonunu tamamladığı ilk iş ortağı Ozan SuperApp oldu.
Aktif Ventures’ın yakın dönemde finansal teknolojiler ekosistemiyle buluşturduğu, Türkiye’nin ilk servis bankacılığı platformu Apilion, zengin ürün gamıyla dikkat çeken API platformu ile her geçen gün büyüyor. Hem bireysel hem ticari tüm bankacılık ürünlerini Fintech ekosistemine açan Apilion; banka hesabı, kartlar, krediler, yatırım, fatura ödemeleri, para transferi, e-ticaret kredisi vb. gibi 11 farklı kategoride sunduğu API’lerle iş ortaklarıyla birlikte iş geliştirmeye hızla devam ediyor. Bu kapsamda ilk fatura entegrasyonunu Ozan SuperApp ile yapan Apilion, portalındaki API sayısını 230’un üzerine çıkardı. Apilion, Türkiye’nin önde gelen e-para ve ödeme kuruluşlarına, e-ticaret şirketlerine, dijital platformlarına, lojistik şirketlerine, yatırım bankalarına ve finansal teknoloji şirketlerine servis bankacılığı alanında ürün ve hizmetler sunmaya devam edecek.
Sezer: “Yıl sonuna dek 400 API’miz olacak”
Apilion’un merkezinde API’lerinin bulunduğunu belirten Aktif Ventures Genel Müdürü Yakup Sezer, “4 ürün kategorisi ve 52 API ile başladığımız yolculuğumuzu, bugün 11 kategori ve 230’un üzerinde API ile sürdürüyoruz. Yeni müşteri edinimindeki iddiamızın yanı sıra entegrasyon süreçlerini yürüttüğümüz iş ortaklarımız da her geçen gün artıyor ve iş birliklerimiz büyüyor. Bu kapsamda fintech şirketi Ozan SuperApp ile ilk entegrasyonumuzu tamamladık, kısa süre içerisinde ise kendileriyle kredi, sigorta hizmetlerimiz ve yatırım ürünlerimiz başta olmak üzere tüm API’leri entegre ettiğimiz bir aşamaya geçeceğiz. Ayrıca yıl sonu itibarıyla API sayımızı 400’e çıkarmayı hedefliyoruz, böylece iş ortaklarımıza çok daha geniş bir kapsamda sunacağımız ürün ve hizmetlerle onlara büyüme yolculuğunda eşlik etmekle kalmayacak, Fintech ekosisteminin gelişimine de öncülük etmeye devam edeceğiz. İnovasyon yaratmak için tüm sektör oyuncuları olarak bu işte birlikteyiz ve ekosistemleri güçlendirmenin bir bütün olarak finansal toplumu genişletmeye yardımcı olacağına inanıyoruz. Bu nedenle Apilion ile elde ettiğimiz sektör tecrübemizi girişimcilik ve Fintech ekosistemine sunmak için sürekli çalışıyor, değer yaratan içerikler üretiyor ve global/yerel iş birlikleri kuruyoruz. Ozan SuperApp ile çıktığımız yolculuğumuz da bunun değerli bir parçası” dedi.
Suner: “Aktif Ventures ile iş birliğimizi genişleteceğiz”
Ozan SuperApp CEO’su Ömer Suner ise “Finansal servisler ve hayatı kolaylaştıran hizmetleri bir arada sunduğumuz Ozan SuperApp ile oyuncuların favori SuperApp’i olmayı hedefliyoruz. Bunun için oyuncu hedef kitlenin gerçekten faydalı bulacağı hizmetleri vermeye özen gösterdiğimiz, rafine bir SuperApp inşa ediyoruz. Kullanıcılarımıza her geçen gün daha iyisini sunabilmek için alanında uzman ve itibarlı kurumlarla iş birlikleri geliştiriyoruz. Aktif Bank iştiraki Aktif Ventures’ın hayata geçirdiği Apilion ile gerçekleştirdiğimiz entegrasyon sayesinde, kullanıcılarımız artık Ozan SuperApp üzerinden tüm faturalarını ödeyebilecek. Aynı zamanda tüm ödenmemiş faturalarını tek bir dokunuş ile listeleyebilecekler ve dilerlerse ödenmemiş faturaları için hatırlatma özelliği ekleyebilecekler. Kullanıcılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için tüm aşamalarıyla ele aldığımız bu hizmetin, aynı zamanda banka ya da kredi kartı olmayan ya da kart bilgisini paylaşmayı tercih etmeyen kişiler için de faydalı olacağını düşünüyoruz. Aktif Ventures ile hayata geçirdiğimiz değerli iş birliğimizin ilk aşaması olan fatura ödeme hizmetini; kredi, sigorta ve yatırım konularındaki entegrasyonların takip etmesini hedefliyoruz” dedi.