TAV Technologies tarafından geliştirilen IATA sertifikalı “Common Use Passenger Processing System” çözümü Batı Kazakistan’ın giriş kapısı Aktöbe Havalimanı’nda kullanılacak
TAV Havalimanları’nın iştiraki TAV Technologies tarafından geliştirilen IATA sertifikalı “Common Use Passenger Processing System (CUPPS)” çözümü Batı Kazakistan’ın giriş kapısı Aktöbe Havalimanı’nda kullanılacak. Farklı havalimanı, havayolu ve yer hizmetleri teknik sistemlerinin ortak bir platformdan kullanımına olanak sağlayan CUPPS’den birbirinden farklı iş istasyonlarında faydalanılıyor. Sistemle, aynı zamanda, check-in ve uçağa biniş gibi yolcu işlemleri de sektör standardı teknolojilerle otomatize ediliyor.
TAV Technologies Genel Müdürü M. Kerem Öztürk, “Teknoloji uzmanlığımızı dünyanın dört bir yanındaki havalimanlarında geniş kitlelerle buluşturduğumuz için heyecanlıyız. İnovasyona olan tutkumuz bizi, dijitalleşmeye odaklanmaya, yeni müşterilere çözümler sunmaya ve yolcu memnuniyetini iyileştirmeye teşvik ediyor. Gerçekleştirdiğimiz bu ortaklıkla Aktöbe Havalimanı’nda geliştirdiğimiz son teknoloji çözümlerini sunmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.
Aktöbe Uluslararası Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Dastan Maliyev, “CUPPS, tüm yolcu işlem noktalarında kritik yolcu akış verilerini gösteren son derece özelleştirilebilir bir çözüm. Sistem, yolculara daha iyi hizmet sunmak ve operasyonel kaliteyi yükseltmek için dijital altyapımızı güçlendirdi.”dedi.
Asya ile Avrupa arasında önemli bağlantı noktalarından biri olan Aktöbe Uluslararası Havalimanı, büyük ölçekli petrol, gaz, madencilik gibi projelerle ülkenin batısındaki sanayi bölgesine hizmet veriyor. Tek hissedarı Aktöbe bölgesi Maliye Departmanı olan havalimanından halihazırda 15 destinasyona (Nur – Sultan, Almatı, Aktau, Atyrau, Türkistan, Uralsk, Tiflis, İstanbul, Antalya, Şarm El-Şeyh, Moskova, Kazan, Bakü, Phuket, Dubai) direkt uçuş bulunuyor.
CUPPS hakkında
TAV Technologies tarafından geliştirilen biyometrik entegrasyon özellikleriyle donatılmış IATA sertifikalı CUPPS sistemi, havalimanlarında havayolu fark etmeksizin check-in kontuarları ve teknik sistemlerin ortak kullanılmasına olanak sağlıyor. Sistem, hem personel hem de yolcular için verimlilik ve kullanım kolaylığı sunuyor.
Sistemle birlikte havalimanları, havayolları ve yer hizmetleri operatörleri yolcu uygulamalarına aynı platform üzerinden güvenli ve hızlı bir şekilde erişebiliyor. Platform, operatörlerin gerçek zamanlı durumu izlemesine ve tüm iş istasyonlarını tek bir konumdan yönetmesine olanak sağlıyor. Sistem sayesinde maliyetli donanım ekipmanları ve BT bakımına olan ihtiyacı azaltarak önemli operasyonel tasarruflar ediliyor, havalimanı tesisleri optimize ediliyor. Havayollarının günlük operasyonel görevlerini de kolaylaştıran CUPPS modern web tabanlı bir arayüz sunuyor. Sistem aynı zamanda enerji tüketimini düşürerek havalimanının çevresel ayak izini azaltmaya da yardımcı oluyor.