Emirates Grubu, 2022-23 Faaliyet Raporunu yayınladı.
- Grubun 32,6 milyar dolar seviyesindeki geliri, seyahat kısıtlamalarının kaldırılması sonrası dünya çapında oluşan güçlü yolcu talebiyle birlikte %81 arttı.
- Grup, yılı 11,6 milyar dolar ile şimdiye kadarki en yüksek nakit dengesiyle kapattı.
- Grup, sahibi Investment Corporation of Dubai’ye (ICD) 1,2 milyar dolar temettü dağıtılacağını açıkladı.
- COVID-19 krizi sırasında 817 milyon dolar’a yükselen borç, vade öncesi kısmen geri ödendi.
- Yönetim Kurulu Başkanı, Grubun rekor performansını ve sürekli başarısını Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum’un liderliğine ve Dubai’nin ilerici politikalarına atfediyor.
Emirates, geçtiğimiz yılki 1,1 milyar dolar zarara kıyasla 2,9 milyar dolar kârla şimdiye kadarki en kârlı yılına imza attı.
- Havayolunun global uçuş ağını eski haline getirmesi ve daha fazla seferi yeniden başlatmasıyla gelirleri %81 yükselerek 29,3 milyar dolara ulaştı.
- Havayolunun kapasitesi, filosuna eklediği iki yeni 777 kargo uçağıyla %32 artarak 48,2 milyar ATKM’ye ulaştı.
dnata, geçtiğimiz yılki 30 milyon dolar kâr sonrası güçlü bir büyümeye imza atarak 90 milyon dolar kâr açıkladı.
- Gelirler BAE’de ve dünya çapında tüm departmanlar genelinde süren salgın sonrası toparlanmayı yansıtarak %74 artışla 4,1 milyar dolar olarak gerçekleşti.
- Şirket; Zanzibar, Tanzanya seferlerine, Almanya ve Kanada’da yeni kargo faaliyetlerine başlayarak ve Brezilya’daki yer hizmetleri operasyonlarının %100 mülkiyetini alarak global faaliyet alanını genişletti.
Emirates Grubu geçtiğimiz hafta 2022-23 Faaliyet Raporunu yayınlayarak faaliyetleri genelinde görülen güçlü talebin desteğiyle şimdiye kadarki en kârlı yılını açıkladı.
Emirates, geçtiğimiz yılki zarar pozisyonundan tamamen toparlanarak rekor niteliğinde yeni kârlar elde etti.
Emirates ve dnata, dünya çapında pandemiyle ilgili kısıtlamaların kaldırılması sonrası Grubun hava taşımacılığı ve seyahatle ilgili operasyonlarını genişletmesiyle birlikte 2022-23 döneminde gelirlerinde önemli artış sağladı.
31 Mart 2023’te sona eren mali yıl için, Emirates Grubu geçen yılki 1 milyar dolar zarara kıyasla 3 milyar dolar rekor kâr açıkladı. Grubun geliri geçen yılki sonuçlara göre %81 artış göstererek 32,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Grubun nakit dengesi, temel iş birimleri ve pazarları genelindeki güçlü talep neticesinde geçen yıla göre %65 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 11,6 milyar dolara ulaştı.
Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Şeyh Ahmed bin Said El Maktum, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “2022-23 performansımızla gurur duyuyoruz. Tamamen toparlanmakla kalmayıp rekor niteliğinde bir sonuç elde ettik. Bu sonucu, liderliği yıllardır süregelen başarımız açısından kritik öneme sahip olan BAE Başbakanı ve Başkan Vekili ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum olmadan elde edemezdik. Dubai’nin ilerici ekonomik politikalarının mimarı olan Şeyh Muhammed, Emirates Grubu’nun izlediği yolun da lokomotifidir. Kendisinin gayret ve desteği olmasaydı, Emirates bugünkü büyüklüğünün ancak yarısına ulaşabilirdi.”
Şeyh Ahmed sözlerine şöyle devam etti: “Emirates Grubu’nun 2022-23 performansıyla ve hava taşımacılığının ve turizmin hizmet ettiğimiz pazarlarda eski haline getirilmesine yaptığımız katkıyla gurur duyuyorum. Bu kapsamda, Dubai 2022 yılında uluslararası ziyaretçilerde geçen yıla göre %97 oranında muazzam bir artış gerçekleştirdi. Grup, BAE havacılık sektöründeki en büyük aktör olup 770 binden fazla istihdama destek oluyor ve GSYİH’e 47 milyar doların üzerinde katkı yaptığı tahmin ediliyor. Büyüme planlarımızla ve Dubai Ekonomik Gündemi D33 doğrultusunda, BAE’nin GSYİH’ine yaptığımız katkıyı, önümüzdeki on yılda doğrudan ve dolaylı istihdam, tedarik zinciri harcaması, turizm harcaması ve kargo hareketinden kazanılan ticaret avantajı vasıtasıyla önemli ölçüde artırmayı bekliyoruz.”
Şeyh Ahmed ayrıca Grubun 2022-23’teki toparlanma performansını değerlendirdi: “Seyahat talebinde güçlü bir geri dönüş öngörüyorduk ve son seyahat kısıtlamaları kaldırıldığında ve talep dalgasını tetiklediğinde, operasyonlarımızı hızlı ve güvenli bir şekilde genişletmeye hazırdık. Markamıza, ürünlerimize ve hizmetlerimize yaptığımız sürekli yatırımlar, yolcu tercihi sağlamaya ve pazarda olumlu bir şekilde konumlanmamıza yardımcı oldu. Sonuç olarak, 2022-23 mali yılımızda rekor finansal performans ve nakit dengesi gerçekleştirdik. Bu durum; iş modelimizin gücünü, ileriye dönük dikkatli planlamamızı, tüm çalışanlarımızın sıkı çalışmalarını ve havacılık ile seyahat ekosistemindeki sağlam ortaklıklarımızı yansıtıyor.“
Genişletilen faaliyetleri desteklemek ve Grubun ileriye dönük kapasitesini güçlendirmek için, Emirates ve dnata yıl boyunca dünya çapındaki işe alım çalışmalarını hızlandırdı. Sonuç olarak, Grubun 160’tan fazla milleti temsil eden toplam işgücü %20 artışla 102.379 çalışana ulaştı.
2022-23’de, Grup faaliyetlerini geleceğe dönük büyüme için konumlandırmak adına yeni uçaklara, tesislere, ekipmana, şirketlere ve en yeni teknolojilere 2 milyar dolar yatırım yaptı. Taahhütler arasında multi milyar dolarlık devasa bir uçak kabini yenileme programı; 5 yeni 777 kargo uçağı siparişi; yeni bir pilot eğitim merkezi yapımı; CropOne ile yapılan iş ortaklığı kapsamında Dubai’de dünyanın en büyük dikey çiftliği olan Bustanica’nın açılışı; Emirates Pilot Eğitim Akademisi’ndeki öğrenciler için yeni eğitim uçağı; dnata’nın Brezilya’daki yer hizmetleri operasyonlarının %100 mülkiyetini almak için %30 hisseyi satın alması ve Irak Erbil’de yeni bir gelişmiş kargo tesisi yapımı yer alıyor.
Emirates Grubu ayrıca yıl boyunca sürdürülebilirlik yolculuğunda ilerleme kaydetmeyi sürdürdü. Özellikle, Emirates ve dnata’nın BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve İlkelerini kendi strateji, kültür ve operasyonlarının bir parçası yapmak için çalışacağı gönüllü bir inisiyatif olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı. Grup ayrıca 2025 yılına kadar ülke çapında orta-üst düzey yönetim pozisyonlarında kadın temsilini %30’a çıkarmak için BAE Cinsiyet Dengesi Konseyi’nin taahhüdünü imzaladı.
Emirates’in çok sayıda çevresel girişimi arasında, Boeing 777’nin tek motorunda %100 sürdürülebilir havacılık yakıtıyla (SAF) başarıyla gerçekleştirdiği gösteri uçuşu yer alıyor. Bölgede bir ilk olan girişim, sektörün uçuşların %100 SAF ile yapıldığı bir geleceği mümkün kılmaya yönelik toplu verilerine ve çalışmalarına katkıda bulunuyor. dnata, 2030 yılına kadar karbon ayak izini %50 azaltma hedefi doğrultusunda global faaliyetlerinde çevresel verimliliği artırmak için 2022-23 yılında 2 yıllık bir süre içinde 100 milyon dolar yatırım yapmayı taahhüt etti.
Grup, yıl içinde Pakistan’daki seller ile Türkiye ve Suriye’deki deprem için yapılan yardım çalışmaları dâhil pazarlarındaki çeşitli topluluk ve insani yardım girişimlerini destekledi. Ayrıca, inovasyon geliştirme merkezlerine katılmayı ve havacılık alanındaki vasıflı yeteneklerle bir hat oluşturan ve sektör için geleceğe dönük çözümler geliştiren programları desteklemeyi sürdürdü.
Şeyh Ahmed konuyla ilgili şunları söyledi: “2022-23 döneminde, seferlerimizin çoğunu geri getirmekle kalmayıp çalışanlara, ürünlere ve yeni teknolojilerimize yatırım yaparak ayak izimizi ve kapasitemizi de büyüterek çevikliğimizi ve becerimizi ortaya koyduk. İleriye dönük başarı için güçlü temeller atmaya devam ediyor; faaliyetlerimizi büyütmek ve seyahat ile havacılık alanlarında yenilikçi çözümlerde iş birliği yapmak için iş ortaklarımızla güçlerimizi birleştiriyoruz. Faaliyetlerimiz genişledikçe, hizmet ettiğimiz topluluklar üzerinde olumlu bir etki yaratma kabiliyetimiz de artırıyor. Müşterilerimize ve paydaşlarımıza değer sunarken çevresel etkimizi en aza indirme hedefimizde kararlıyız.
“2023-24’e güçlü bir pozitif görünümle giriyor ve Grubun kâr etmeye devam etmesini bekliyoruz. Enflasyonu, yüksek yakıt fiyatlarını ve siyasi/ekonomik belirsizliği yakından izleyerek hedeflerimizi tutturmak için çok çalışıyoruz.”
Emirates’in performansı
Emirates’in toplam yolcu ve kargo kapasitesi, 2022-23’de %32 artışla 48,2 milyar ATKM’ye ulaşırken, havayolu pandemiyle ilgili seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasına paralel olarak uçuş ağı genelinde yolcu hizmetlerini yeniden başlatmayı sürdürüyor.
Tel Aviv’e seferlerin başlatılmasına ek olarak, Emirates yıl boyunca güçlü yolcu talebini karşılamak için altı uçuş noktasına seferleri yeniden başlatırken uçuş ağındaki 62 şehre ise seferlerini artırdı. Emirates uçuş ağında, 31 Mart 2023 itibarıyla altı kıtada 150 uçuş noktası yer alıyor ve bunlardan 9 tanesine sadece kargo uçağı filosuyla hizmet veriliyor.
Emirates yıl içinde daha fazla sayıda şehir için amiral gemisi A380 uçağını hizmete sundu ve böylece A380 uçuş ağında 31 Mart 2023 itibarıyla 43 uçuş noktasına ulaştı.
Yolcularına daha fazla uçuş noktasına erişim imkânı veren Emirates, 2022-23 yılında United Airlines ve Air Canada ile yeni ortak uçuş anlaşmaları imzalayarak karşılıklı yolcu programı avantajlarının yanı sıra havayolunun Amerika kıtasındaki bağlantı kapasitesine 200’ün üzerinde yeni nokta ekledi. Emirates ayrıca Qantas ve flydubai ile stratejik iş ortaklıklarını pekiştirdi ve yeni ortaklıklara imza attı: Airlink, AEGEAN, ITA Airways, Air Tanzania, Bamboo Airways, Batik Air, Philippine Airlines, Royal Air Maroc ve Sky Express.
Emirates, mali yıl boyunca iki yeni 777 kargo uçağını teslim aldı. Havayolu ayrıca 2 A380, 1 Boeing 777-300ER ve 1 Kargo Uçağından oluşan 4 eski uçağı kademeli olarak devre dışı bıraktı. Mart sonu itibarıyla şirketin filosunda 9,1’lik genç bir yaş ortalamasına sahip toplam 260 uçak bulunuyor. Emirates’in ayrıca sipariş ettiği 200 uçak bulunuyor. Bunlar arasında 2022-23 yılında açıklanan 5 Boeing 777-300ER kargo uçağı siparişi de yer alıyor.
Çoğu pazarda önemli ölçüde gelişmiş kapasitesiyle, Emirates’in mali yıl için toplam geliri %81 artarak 29,3 milyar dolar oldu. Başta Euro, Pound Sterlin olmak üzere şirketin bazı önemli pazarlarında yaşanan para birimi dalgalanmaları ve Pakistan Rupisi’ndeki devalüasyon şirketin kârlılığını 1,2 milyar dolar negatif yönde etkiledi.
Toplam işletme maliyeti geçtiğimiz mali yıla göre %57 arttı. 2022-23’de havayolunun iki büyük maliyet bileşeni, mülkiyet maliyeti ve yakıt maliyeti olurken bunları çalışan maliyeti izledi. Yakıt, 2021-22’deki %23’lük orana kıyasla işletme maliyetlerinin %36’sını oluşturdu. Havayolunun yakıt faturası, kapasite genişletmeye paralel olarak %49 daha yüksek tüketim ve ortalama yakıt fiyatlarındaki %48 artış nedeniyle bir önceki yıla göre %143 artarak 9,2 milyar dolar oldu.
Pandemiyle ilgili seyahat kısıtlamalarının tüm dünyada kaldırılmasıyla birlikte, havayolu mali sonuçlarını önemli ölçüde arttırdı ve geçen yılki 1,1 milyar dolar zarar sonrası 2,9 milyar dolar rekor kâr ve tarihindeki en iyi performansı yansıtan %9,9’luk kâr marjı açıkladı.
Emirates, 2022-23’de koltuk kapasitesini %78 artırarak 43,6 milyon yolcu taşıdı (%123 artış). Havayolu ayrıca yolcu deneyimlerini daha ileriye taşımak için yatırım yapmaya devam etti. Emirates, yıl içinde eksiksiz Premium Economy deneyimini kullanıma sunarak çok fazla pozitif yolcu dönüşleri aldı, kabin iç tasarımı tamamen yenilenen A380 uçaklarından ilk altısını hizmete soktu ve diğer kilit pazarlarda da kademeli olarak hayata geçirilecek olan modern konseptli satış mağazası “Emirates World”ü açtı. Ayrıca, A350 filosu için yeni nesil uçak içi eğlence sistemlerine 350 milyon dolar yatırım yapılacağını duyurdu.
Yolculara hızlı ve güvenli yolculuklar sunmak için dijital girişimlere odaklanmayı sürdüren Emirates, Dubai’de İkamet ve Yabancılar İşleri Genel Müdürlüğü ile yolcuların varış sonrası işlemlerini hızlandırmak için önemli bir biyometrik veri anlaşması imzaladı.
Emirates SkyCargo, güçlü bir performans sergileyerek mevcut kapasitedeki azalmaya rağmen pandemi sırasında “mini kargo uçaklarına” dönüştürülen uçakların tam kapasiteyle yolcu seferlerine dönmesiyle havayolu gelirlerinin %16’sına katkıda bulundu.
2022-23’te, Emirates’in kargo bölümü, pandemi sırasında sıcaklığa duyarlı ilaçların ve diğer çabuk bozulan ürünlerin taşınmasında tercih edilen kurum olmasını sağlayan gelişmiş uzmanlığı ve altyapısı sayesinde soğuk zincir taşımacılığında liderliğini pekiştirdi.
Emirates SkyCargo, müşterilerine odaklanarak, piyasaya yenilikçi çözümler sunarak, filo ve uçuş ağı kapasitesinden faydalanarak global hava taşımacılığı sektöründeki üstünlüğünü korudu. Kargo bölümü yıl içinde United Airlines ve Air Canada ile ticari mutabakat anlaşmaları imzalayarak müşterilerine sunduğu uçuş ağı kapsamını ve kapasitesini genişletti; müşterilerinin kargo sevkiyatlarıyla ilgili uçuşlara doğrudan erişmesi ve rezervasyon yaptırması için WebCargo isimli yeni bir dijital kanalı hayata geçirdi ve Emirates Delivers UK isimli e-ticaret taşıma çözümünü BAE müşterilerini dâhil ederek genişletti.
Emirates SkyCargo ayrıca Dubai International Humanitarian City ile iş ortaklığı çerçevesinde Pakistan, Türkiye ve Suriye’ye yardım malzemeleri taşımak için uzmanlığından ve kapasitesinden faydalandı.
Yıl boyu istikrarlı hava taşımacılığı talebi ile Emirates’in kargo bölümü 4,7 milyar dolar seviyesinde güçlü bir gelir açıkladı. Geçtiğimiz yıl pandeminin neden olduğu istisnai performansa kıyasla %21’lik bir düşüş yaşandı.
Yük Ton Kilometre (FTKM) başına taşımacılık getirisi, global pazara daha fazla kargo kapasitesinin geri dönmesine rağmen %3 arttı ancak istikrarlı ve güçlü talep sayesinde genel olarak pandemi piyasasına kıyasla yüksek seviyelerde seyretmeye devam etti.
Yük kapasitesi, daha fazla yolcu hizmetinin yeniden başlamasıyla tüm yıl boyunca müsait kargo uçağı kapasitenin azalmasına bağlı olarak %14 düşüşle 1,8 milyon tona ulaştı. 2022-23 sonu itibarıyla, Emirates SkyCargo’nun toplam kargo uçağı filosu 11 adet Boeing 777F uçakla sabit kaldı.
Emirates’in geçtiğimiz yıla ait otel portföy geliri başta Dubai olmak üzere turizm trafiğindeki yükselişi yansıtarak %12 artışla 184 milyon dolar oldu.
Faiz oranlarındaki yükselişe karşı, Emirates net riskini beceriyle yönetti ve fiyat dalgalanmalarının kâr-zarar hanesine etkisini verimli bir şekilde azalttı. Ek olarak, proaktif para birimi risk yönetim programı, vadeli sözleşmeler ve doğal hedge’ler dâhil bir dizi finansal koruma stratejilerinden yararlanarak sürekli finansal istikrar ve direnç sağladı.
Emirates, mali yılı 31 Mart 2022’ye kıyasla %79 artışla 10,2 milyar dolar seviyesinde nakit varlığıyla kapattı.
dnata’nın performansı
Neredeyse tüm dnata faaliyetlerinde pandemi sonrası toparlanmanın etkileri hissedildi ve dnata 2022-23’te %201 artışla kârını 90 milyon dolar seviyesine çıkardı.
Dünya çapında uçuş ve seyahat faaliyetlerinin artmasıyla, dnata’nın toplam geliri %74 artışla 4,1 milyar dolar oldu. dnata’nın uluslararası faaliyetleri geçen yıla göre %10 artışla gelirlerinin %72’sini oluşturuyor. dnata yıl boyunca İngiltere, ABD, Avrupa ve Avustralya gibi önemli pazarlarında işgücü sıkıntısı ve artan enflasyon gibi zorluklara karşın müşterileriyle yakın temas halinde çalıştı.
Geleceğe dönük büyümenin temellerini atan dnata’nın 2022-23’teki yatırımları 127 milyon dolara ulaştı. Yıl boyunca gerçekleştirilen önemli yatırımlar arasında, Hollanda Amsterdam’daki yeni kargo merkezi; Irak Erbil’deki yeni modern kargo ve yer hizmetleri ekipmanı tesisleri; iş birimlerini dijitalleştirmek ve otomatik hale getirmek için gelişmiş “OneCargo” sisteminin dünya çapında lansmanı; Dubai ve Zanzibar’daki marhaba faaliyetlerinin genişletilmesi ve enerji verimliliği kurulumları ve son model ekipmanlarla Sidney’de yenilenen catering tesislerinin yeniden açılması yer alıyor.
2022-23’te, dnata’nın işletme giderleri dünya çapındaki Havalimanı Operasyonları, Catering ve Seyahat bölümlerindeki faaliyetlerin genişletilmesine paralel olarak ve başta işgücü ile gıda tedariki olmak üzere tüm pazarlarda enflasyon baskısının etkisiyle, %74 artışla 4 milyar dolar oldu.
dnata’nın nakit dengesi 1,4 milyar dolar seviyesine yükseldi. Başta kredi ve finansal kiralama ödemeleri olmak üzere finansman faaliyetlerinde kullanılan net nakit akışı 247 milyon dolar olarak gerçekleşirken, şirket temel yatırım faaliyetleri için 144 milyon dolar net nakit kullandı. Şirket, gelirlerindeki önemli artışın bir yansıması olarak 2022-23’te 381 milyon dolar ile olumlu bir işletme nakit akışı açıkladı.
dnata’nın yer ve kargo hizmetleri dâhil Havalimanı Operasyonlarından elde ettiği gelir 2 milyar dolara yükseldi.
Dünya çapında dnata tarafından gerçekleştirilen uçak yükleme-boşaltma işlemi sayısı %35 artışla 712.383 olurken, kargo taşıma kapasitesi %8 düşüşle 2,7 milyon ton oldu. Bu sonuçlar, son pandemi kısıtlamalarının kalkması ve dnata müşterilerinin seferleri yeniden başlatmasıyla tüm pazarlarda uçuş faaliyetlerindeki artışı yansıtıyor.
2022-23 yılında, dnata, Zanzibar Abeid Amani Karume Uluslararası Havalimanı’ndaki yeni yapılan terminalde tüm gıda ve içecek, duty free ve ticari mağazalar için ana imtiyaz sahibi olarak Emirates Leisure Retail (ELR) ve MMI ile birlikte yer hizmetleri operasyonlarını başlattı. Ayrıca, Calgary ve Vancouver’da kaliteli ve güvenli kargo hizmetleri sunmak için GTA Group ile iş ortaklığı yaparak Kanada’daki operasyonlarını genişletti.
dnata’nın Catering ve Seyahat Hizmetleri faaliyetleri %187 artışla dnata’nın gelirlerinin 1,3 milyon dolarını oluşturdu. Uçak içi catering faaliyetleri ise, dünya çapındaki havayolu yolcularının uçuş faaliyetlerine yeniden başlamasıyla geçen yıla göre neredeyse üç kat artarak havayolu yolcularına 111,4 milyon yemek taşıdı.
dnata’nın Catering ve Seyahat Hizmetleri bölümü, özellikle Avustralya’da ve kilit konumdaki İngiltere ve ABD pazarlarında havayolu şirketlerinin pandemi sonrası uçuşlarına yeniden başlamasına destek olmak için üretimi önemli ölçüde artırdı. Ayrıca, tedarik zinciri sorunlarını ve gıda enflasyonunu ele almak için menülerde esneklik yaratmak adına yolcularla yoğun bir şekilde çalıştı.
BAE’de, dnata iştiraki Alpha Flight Services (Alpha), Ras Al Khaimah Uluslararası Havalimanı’nda 10’dan fazla havayolu şirketine uçuş catering hizmetleri sunacağı, yiyecek ve içecek mağazalarını ve havalimanı dinlenme salonunu işleteceği bir imtiyaz sözleşmesi imzaladı.
2022-23 yılında catering bölümünün imzaladığı kazançlı sözleşmelerden öne çıkanlar: Londra, Birmingham ve Milano uçuşları için Avustralya’nın en yeni havayolu şirketi Bonza ve Air India ile çok yıllı catering sözleşmeleri; Ürdün uçuşları için United Airlines ve Edelweiss Air ile sözleşmeler ve Singapur’da Lufthansa ve Swiss International Air Lines ile sözleşmeler.
dnata’nın Seyahat Hizmetleri bölümünden elde ettiği gelir %227 artışla 618 milyon dolar oldu. Satılan seyahat hizmetlerinin açıklanan toplam işlem değeri (TTV), geçen yıla göre önemli bir büyümeyle %203 arttı ve 1,9 milyon dolar oldu. Bu artış, şirketin geçtiğimiz yıl COVID-19 ile ilgili rezervasyon iptallerinden sonra toparlanma sürecini yansıtıyor.
2022-23 yılında, dnata Temsilcilik Hizmetleri Avrupa’da Lufthansa için mevcut yolcu hizmetleri desteğini artırdı ve American Airlines’a Hindistan’daki genel satış temsilcisi olarak bir dizi satış ve pazarlama hizmeti sunarak havayolu şirketiyle ilişkisini büyüttü. dnata, dünyanın lider B2B seyahat platformu olan American Express Global Business Travel’ın Ortadoğu’da tercih ettiği seyahat iş ortağı oldu ve GCC’deki yolculara özel olarak hazırlanmış, her şey dâhil tatilleri özel fiyatlardan sunmak için Club Med ile yaptığı uzun süreli iş ortaklığını pekiştirdi.
dnata, BAE’de, Dubai Hills’yeki yeni seyahat mağazasının açılışıyla seyahat hizmetleri satışındaki ayak izini genişletti. Dubai deneyimleri için artan ziyaretçi sayısının ve talebin bir göstergesi olarak, Arabian Adventures Dubai Çölü Doğal Hayatı Koruma Alanı’ndaki popüler “Bir Gece Konaklamalı Safari” deneyimini genişleterek geliştirdi ve adeta imzası niteliğindeki Jeep Adventure Safari’nin gelişmiş bir versiyonunu yeniden başlattı.
dnata’nın tatil satış uzmanı Yalago, global iç pazar ekiplerini genişletti ve 2022’de otel rezervasyonlarında geçen yıla göre %92 artış gerçekleştirdi.