Bulutistan’ın düzenlediği Partner Day buluşmaları gerçekleştirildi.
Bulutistan; Türkiye bilişim sektörü için hep daha iyisini başarma hedefiyle iş ortaklarıyla kurduğu ekosistemini güçlendirmeyi sürdürüyor. Düzenlediği etkinliklerle iş birliği ağını geliştirmeye odaklanan şirket, Partner Day buluşmalarında bulut pazarındaki gelişmeleri masaya yatırırken ve Bulutistan’ın pazardaki konumunun fotoğrafını çekti. Türkiye’nin bilişim sektörüne hizmet veren yaklaşık 300 sektör temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen buluşmalarda, bulut pazarının geleceğine projeksiyon tutuldu.
Şirketin 300 sektör temsilcisinin katılımıyla düzenlediği Parter Day buluşmalarında; hız kazanan dijital dönüşümle bilişim sektöründeki konumunu her geçen gün artıran bulut pazarının DNA’sı çıkarıldı.“Türkiye’de ve Dünyada Bulut Pazarı”, “Bulutistan’ın Bulut Pazarındaki Yeri”, “Bulut Pazarındaki Gelişmeler, Sektörel Cloud Eğilimleri” ve “İş Ortakları Ekosisteminin Bulutistan İçin Önemi” başlıklı 4 ayrı panelin düzenlendiği etkinlikler çerçevesinde; Bulutistan CEO’su Begim Başlıgil ile Bulutistan Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gençtürk de sektörle ilgili önemli öngörülerde bulundu.
Arista ve Veritas’ın sponsorluğunda düzenlenen ve Bulutistan’ın iş ortağı ekosisteminin aktörlerini buluşturan etkinlikler kapsamında; bu ekosistemin gelişimine yönelik atılacak yeni adımlar ve şirketin gelecek hedefleri açıklandı. Şirketin iş ortaklarına özel yenilikleri müjdelediği, yıl sonu kampanyasındaki sürprizlerin paylaşıldığı etkinlik; Bulutistan tarafından 14 kategoride verilen “2022-2023 Bulutistan Cloud En iyiler Ödülleri Töreni” ile son buldu.
“Sektörün gelişimine ve işletmelerin buluta geçiş sürecine rehberlik edeceğiz”
Etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada Türkiye’de bulut teknolojilerine yönelik artan talebin bulut sağlayıcıların konumunu giderek yükselttiğine değinen Bulutistan CEO’su Begim Başlıgil, “Özellikle hibrit bulut uygulamalarının artması, işletmelerin farklı bulut hizmetlerini yönetme ve entegre etme ihtiyacını gündeme getiriyor. Yıl sonuna kadar, iş dünyasının %50’sinin çoklu bulut kullanması öngörülüyor. Bu da işletmelerin farklı bulut hizmetlerini bir arada kullanma gerekliliğini ortaya koyuyor. Ancak buluta geçiş süreci kendi içinde zorluklarına sahip. Bu hizmetlere ulaşmanın ve etkili bir şekilde yönetmenin aynı anda mümkün olduğu bir kanala ihtiyaç var. Geliştirdiğimiz yenilikçi çözümler, işletmeler tarafından bulut teknolojilerinin benimsenmesine yönelik büyük bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Çözümlerimiz işletmelere esneklik ve entegrasyon sağlama konusunda önemli bir rol oynuyor. Pazarda alınması gereken çok büyük mesafeler var. Bu da bizim gibi şirketler için çok büyük fırsatları beraberinde getiriyor. Geliştirdiğimiz yeni nesil çözümlerle sektörün gelişimine, işletmelere bulut teknolojilerine geçiş sürecine rehberlik etmeye devam edeceğiz” diye belirtti.
Türkiye bulut pazarının 2030’da yaklaşık 1,5 milyar dolara ulaşması bekleniyor
Konuşmasında bulut teknolojilerinin bilişim sektörünün gelişiminde katalizör görevi gördüğünü kaydeden Bulutistan Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gençtürk ise, bulut pazarına ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Türkiye bulut pazarının; 2023’sonunda 600 milyon doları geçebileceği ve (her yıl dolar bazında minimum yüzde 25 ve üzeri bir büyüme ile) 2030’da yaklaşık 1,5 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaşması öngörülmekte. Uygulama modernizasyonlarında yapay zekanın daha da fazla benimsenmesi bu büyümenin itici gücü olacak. Türkiye’deki işletmelerin yalnızca yüzde 11’inin bulut teknolojilerini iş süreçlerine adapte ettiklerini düşündüğümüzde sektörün olgunlaşma seviyesinin henüz başlarında olduğunu söyleyebiliriz. Diğer yandan şirketler tüm operasyonlarını buluta taşırken veri gizliliği ve güvenliğe ilişkin endişe yaşıyor. İşletmelerin yüzde 54’ü bulut teknolojilerine yatırımda güvenlik unsurunu öncelikli görüyor. Bu veri geleceğin teknolojilerinde yapay zeka kadar veri gizliliği ve güvenliği sağlayan yenilikçi teknolojilere odaklanmamız gerektiğine işaret ediyor. Bulutistan olarak geliştireceğimiz yeni teknolojilerde odak noktamız yenilikçilik ve güven olacak. İş ortakları ekosistemimizi de bu değerler etrafında şekillendireceğiz.”
Önümüzdeki 5 yılda pazardaki büyüme potansiyelinin üzerine çıkma hedefi
Bulutistan’ın Türkiye’nin ilk büyük yerli ve milli bulut servis sağlayıcısı olarak teknoloji yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydeden Gökhan Gençtürk, “Türkiye’nin 3 büyük şehrinde bulunan 6 veri merkezimizle büyüme yolculuğumuzu hızlandırırken, Ar-Ge ve inovasyon gücümüz, geliştirdiğimiz şirket iş birlikleriyle sektöre yenilikçi ürünler kazandırıyoruz. İş birliği üzerine kurduğumuz ekosistemimizle önümüzdeki 5 yıl içinde sektörün büyüme potansiyelinin çok üzerinde bir büyüme öngörüyoruz. Veri merkezi operatörlerinden distribütörlere, Teknokent ve ilgili STK’lardan küresel bulut operatörlerine kadar bilişim sektöründe faaliyet gösteren tüm şirketleri kapsayan ekosistemimizi daha da genişletmeyi hedefliyoruz. 2024’te 350’yi aşan iş ortaklarımıza yenilerini eklemeye ve 800’ü aşkın şirketin yer aldığı müşteri ağımızı daha da genişletmeye odaklanacağız” ifadelerinde bulundu.
Bulutistan Ticari Pazarlama ve İş Ortakları Yönetiminden Sorumlu Didem Aykut ise; 2022 ve 2023 döneminde iş ortakları gelişim süreçlerinden bahsederken, yeni dönemde Bulutistan iş ortaklarına özel devreye alınan “İş Ortağım Sayfası”nı tanıttı. Tüm iş ortakları ile yapılan etkinliklerin, iletişim çalışmalarının ve başarı hikayelerinin Bulutistan İş Ortağım sayfasında yer aldığını sözlerine ekleyen Didem Aykut, iş ortaklarına özel hazırlanan yıl sonu kampanyası sürprizini de duyurdu. Kampanya ile ilgili açıklamada bulunan Didem Aykut, “Bulutistan’ın her yıl sonunda düzenlediği kampanya desteği ile iş ortaklarımız büyük başarılar elde ederek, yeni yıla daha güçlü bir başlangıç yapma başarısı sağlayacaklar” diye belirtti.