Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

GSK Türkiye, 8. Kez En İyi İşverenler arasında yer aldı

GSK Türkiye, “En İyi İşveren” ödülüne layık görüldü.

GSK Türkiye, çalışan odaklı uygulamalarına yaptığı yatırımlar ve İnsan Kaynakları alanındaki yenilikçi çalışmalarıyla Top Employers Enstitüsü tarafından düzenlenen uluslararası ödül töreninde bir kez daha “En İyi İşveren” ödülüne layık görüldü.

2017-2020 yılları arasında Great Place To Work Enstitüsü’nün En İyi İşverenler Listesi’nde yer alan GSK’nın, hayata geçirdiği uygulamalarla Top Employer Enstitüsü tarafından hem Türkiye’nin hem de bulunduğu bölgenin En İyi İşveren şirketi olarak seçilerek 4. kez üst üste zirvede yer aldı. 

Türkiye’de 60 yılı aşkın tecrübesi ile öncü ilaç şirketlerinden biri olarak konumlanan GSK Türkiye’nin hayata geçirdiği uygulamalar, çalışanların sadece iş yaşantısına değil, aynı zamanda özel hayatlarına da değer katmayı amaçlıyor.

“Çalışanlarımızın kendilerini oldukları gibi ifade edebildikleri ve her anlamda iyi hissettikleri bir çalışma ortamı gelişimi destekliyor”  

İşveren Markası alanında şirketin uzun yıllardır gösterdiği üstün başarıda en önemli rolü, güçlü şirket kültürünün üstlendiğini belirten GSK Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Burcu Kuyucu, “GSK Türkiye olarak bilimi, yeteneği ve teknolojiyi birleştirerek toplum sağlığına fayda sunmak amacıyla çalışırken, önceliğimiz her zaman çalışanlarımızın gelişimi, başarısı ve mutluluğudur.” şeklinde konuştu. Şirket kültürünün başarıda büyük bir rol oynadığına da değinen Kuyucu “Çalışanlarımızın kendilerini oldukları gibi ifade edebildikleri ve her anlamda iyi hissettikleri bir çalışma ortamı yaratmak uzun vadede kariyer gelişimlerine de önemli düzeyde katkı sağlıyor. GSK Türkiye olarak, sürekli gelişim bakış açısıyla, destekleyici bir kültür içerisinde, öz sorumluluk ile hareket edip etki yaratma tutkusuyla çalışmanın beraberinde başarıyı da getirdiğini deneyimleyen bir ekibiz.” dedi. Sadece son bir yıl içerisinde 57 çalışanımızın iş zenginleşmesi veya pozisyon değişikliği fırsatlarından yararlandığını belirten Kuyucu, son 3 yılda 16 çalışanımızın yurtdışı kariyer fırsatlarını değerlendirdiğini dile getirdi.

Türkiye’de 60 yılı aşkın deneyimi ile öncü ilaç şirketlerinden biri olan GSK Türkiye, hayata geçirdiği uygulamalarla çalışanlarının sadece işlerinde değil özel yaşamlarında da etki yaratmayı hedefliyor. “GSK Türkiye olarak çalışanlarımızın iş-özel hayat dengesini desteklemek adına çalışan dostu uygulamalar hayata geçiriyoruz. Çalışanlarımızın olduğu kadar, ailelerinin de sağlığını korumaya odaklanıyoruz” diyen Burcu Kuyucu, “Çok Yaşa Sağlık Programı” kapsamında GSK çalışanlarına ve ailelerine aşı, yaygın kanser türleri için tarama, rutin sağlık kontrolleri, doğum öncesi bakım ve sigara bırakma desteği gibi farklı alanlarda ücretsiz destek verildiğini söyledi. GSK Türkiye’nin çalışanları için uygulamaya geçirdiği projeler arasında; GSK çalışanları ve aileleri için evde bakım hizmeti, 45 yaş üstü tüm çalışanlar için check-up, genişletilmiş sağlık sigortası teminatları, online beslenme koçluğu ve 7/24 ebeveyn destek hattı da bulunuyor. 

Yüzde 65’i kadınlardan oluşan merkez ofis ve yönetim ekibiyle GSK Türkiye’nin kadın istihdamı konusunda da öne çıktığının altını çizen Burcu Kuyucu: “Doğum sonrası part-time çalışma imkânından, işe dönen annelerin uyumunu destekleyecek “Mom-Buddy” uygulamasına, yeni annelere yönelik psikolojik destek programından, yalnızca gebelere özel beslenme programı desteğine kadar birçok seçenekle kadın çalışanlarımızın iş yaşamını kolaylaştırmayı önemsiyoruz.

Layık görüldüğümüz “En İyi İşveren” sertifikası, gelecekte yapmayı planladıklarımız için bize ilham olmaya devam ediyor. Bugün olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da öncü ve çalışanlarımızı hayatlarında fark yaratan uygulamalarımıza devam edeceğiz.” dedi. 

Top Employers 121 ülkede 2 bin 300’den fazla işverenin performansını değerlendiriyor

Dünya genelinde 121 ülkede 2 bin 300’den fazla işvereni kapsayan araştırmaya 12 milyondan fazla çalışan dahil ediliyor. Enstitü, yaptığı değerlendirmede şirketlerin İK stratejilerini, çalışanlara yönelik uygulamalarının mükemmellik seviyesini ve şirketin bu alandaki taahhütlerini dikkate alıyor.

İlgili Yazılar
Devamını oku

Sinpaş, sanal dünyaya açılıyor

Sinpaş, son zamanların en gözde platformu olan Metaverse evrenine adım atıyor. Sinpaş, yarım asırlık deneyimini sanal dünya Metaverse’e…
Devamını oku

15 kişiye kadar grup görüşme BiP’te

BiP üzerinden HD kalitesinde gerçekleştirilen sesli ve grup görüntülü görüşmelerdeki desteklenen kişi sayısı 15’e çıktı.  Türk mühendislerince geliştirilen…