Securitas Technology’nin sunduğu Passlogic, binalarda güvenliği ve kontrolü tek noktadan sağlıyor.
Securitas Technology tarafından geliştirilen Personel Devam Takip Kontrol Sistemi (PDKS) Çözümü Passlogic, kartlı geçiş, biyometrik, video izleme, yangın algılama teknolojilerinin sağladığı verileri kullanarak, binalarda güvenlik ve kontrolü üst seviyeye taşıyor.
Securitas Technology, Türkiye’de birçok büyük binada güvenlik ve kontrolü sağlamak için kullanılan Personel Devam Takip Kontrol Sistemi (PDKS) Çözümü Passlogic’i, firmaların ihtiyaçları doğrultusunda geliştirerek sürdürülebilirliğini sağlıyor ve daha verimli kullanım imkânı sunuyor. Kartlı geçiş, biyometrik, video izleme, yangın algılama teknolojilerinin sağladığı verileri kullanarak binalarda güvenliği ve kontrolü üst seviyeye taşıyan Passlogic, ihtiyaca özel tasarlanabilen esnek ve modüler yapısı sayesinde maksimum verimlilik sağlıyor.
Personel ve ziyaretçiler için uçtan uca takip imkânı veren Passlogic’in ürettiği raporlar, organizasyon içerisinde İnsan Kaynakları (bordrolama, Vardiya Yönetimi, Puantaj Hesaplama, İzin Yönetimi vb.), İdari İşler (yemekhane, kantin modülü vb.), Bilgi Teknolojileri (ERP, Task Management vb.) gibi farklı departmanların ihtiyaçlarına hizmet ediyor.
Securitas Technology Türkiye Genel Müdürü Pelin Yelkencioğlu, “Uzman Ar-Ge ekibimiz tarafından üretilen, müşterilerimizin güncel ihtiyaçları doğrultusunda devamlı olarak geliştirdiğimiz Passlogic, giriş-çıkış takibi, kontrol ve yetkilendirme gibi farklı sistemlere ait birçok işlemi aynı platform üzerinden gerçekleştirebilmeyi sağlıyor. Büyük Veri’nin çok değerli olduğu günümüzde şirketlerin günlük operasyonlarına yön verebilecek veriler üretiyor, bu verilerden yaptığı raporlamayla İnsan Kaynakları başta olmak üzere farklı birçok departmanın iş yükünü hafifletiyor” dedi.
İK departmanının sağ kolu!
Passlogic, şirketlerin lokomotif birimlerinden biri olan İnsan Kaynakları departmanının da sağ kolu. Personelin aylık toplam çalışma ve ek mesai sürelerini hesaplamayı kolaylaştırıyor. Ay boyunca bina içindeki aktivitelerini takip altında tuttuğu personelin, mesai sürelerini her ayın tanımlanan gününde otomatik olarak ilgili birimlere raporluyor. Bordrolama sistemine doğrudan entegre çalışabilen çözüm, otomasyon teknolojisi sayesinde insan müdahalesiyle gerçekleşen takip ve denetimdeki hataları ortadan kaldırıyor. Vardiya sistemiyle çalışan iş yerlerine de uygun yapısıyla farklı çalışma modelleri için ideal çözüm oluşturuyor. Raporlama sisteminin kapsamlı özellikleri ve esnek yapısı, her kullanıcının kendi raporlarını oluşturmasına imkan tanıyor.
Acil durumlarda yoklama alıyor
Günümüzde özellikle büyük binalardaki en önemli ihtiyaçlardan biri, yangın, deprem gibi aciliyet gerektiren durumlarda herkesin binayı en güvenli şekilde terk ettiğini görebilmek… Passlogic ile entegre şekilde çalışan mobil okuyucu tableti, bu gibi durumlarda bina içinde kalanların sayısı, kimler olduğu ve en son geçtikleri kapı bilgilerine ulaşabiliyor. Toplanma alanı yoklamasının hızlı ve doğru şekilde yapılmasını sağlıyor. Çözüm, diğer farklı ihtiyaçlar için de yoklama alınması amacıyla kullanılabiliyor. Örneğin, farklı bölgelerdeki çalışanlarına eğitim veren firmalar, Passlogic sayesinde katılımı ölçebiliyor ve raporlama yapabiliyor.
Kara liste uyarısı
Passlogic, kesintisiz takip ve kontrol sağladığı için, bina giriş çıkışları, şirketi ziyaret eden kişilerin gelme sıklıkları, unvanları ve buna benzer pek çok veriden, kurumsal hafızayı besleyen bir bilgi havuzu oluşturuyor. Gelen ziyaretçi bilgisi, ziyaretçi sahibine anında e-postayla bildiriliyor. Özel ziyaretçilere ilişkin VIP ya da istenmeyen ziyaretçilere dair kara liste gibi uyarı listeleri oluşturulabiliyor. KVKK için gereken imzalar, sistem üzerinde arşivlenebiliyor. Bununla birlikte, ziyaretçilere verilen kartların geçerli yetki süreleri kontrol edilebiliyor. İçerideki ziyaretçilerin listesi ve içeride bulundukları süre görülebiliyor.
Mobil turnike ile kolay geçiş
Passlogic ile herhangi bir geçiş kontrol sistemine bağlı kalmaksızın giriş ve çıkış işlemleri sanal olarak mobil turnike üzerinden gerçekleştiriliyor. Altyapı ve kablolama işlemleri gerektirmiyor. Lokasyonda konumlandırılan mobil bir tablet ve tablet üzerine yerleştirilmiş okuyucu sayesinde geçişleri gerçekleştirip PDKS sisteminde raporlanmasına olanak sağlıyor. Bu özelliği nedeniyle genellikle açık alandaki konferans, eğitim gibi etkinliklerde veya otobüs gibi personel servisi girişi olan ama serviste yoklama alınmayan büyük kampüslerde tercih ediliyor.