Grainturk Tarım A.Ş. unvanını Graintürk Holding olarak değiştirme kararı aldı.
Grainturk Tarım A.Ş, unvan değişikliğiyle Graintürk Holding olarak büyüme sürecine önemli bir adım attı. Yönetim Kurulu Başkanı Murat İçcan, halka arzdan elde edilen fonlarla yenilenebilir enerji yatırımlarına hız verdiklerini ve 130 MWe kapasiteli güneş enerji santralinin Temmuz’da üretime başlamasını hedeflediklerini açıkladı. Toplam 326 MWe kurulu güçle 250 milyon dolar yatırım hedefleyen şirket, savunma sanayi alanında da Hatay Kırıkhan’daki organize sanayi bölgesinde yatırım planları yapıyor. Ayrıca, İskenderun’daki New Tower projesiyle 1,1 milyar TL gelir bekleyen şirket, bu geliri finansal yatırımlara yönlendirecek.
Grainturk Tarım A.Ş., büyüme yolunda önemli bir adım atarak unvanını Graintürk Holding olarak değiştirme kararı aldı. Şirket, holdingleşme süreciyle ilgili gerekli çalışmalara başladıklarını ve düzenleyici kurumlara başvurularını yaptıklarını duyurdu.
Graintürk Yönetim Kurulu Başkanı Murat İçcan, yaptığı açıklamada halka arzdan elde edilen fonun bir kısmının yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren bir şirketin satın alınmasında kullanıldığını belirtti. İçcan, enerji yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini ve santrallerde üretime başlanması yönündeki çalışmaların tamamlanma aşamasında olduğunu ifade etti. Temmuz ayından itibaren 130 MWe kapasiteli güneş enerji santralinin ilk üretimine başlanmasının hedeflendiğini açıkladı. Ayrıca, lisans süreçleri devam eden depolamalı enerji yatırımlarıyla birlikte toplam kurulu güçlerinin 326 MWe seviyesine ulaşacağını ve toplam yatırım büyüklüğünün 250 milyon dolar seviyelerine çıkacağını söyledi.
Graintürk Holding: Yenilenebilir Enerji ve Savunma Sanayi ile Büyüme Yolunda
İçcan, “Ülkemizin geleceğinin yenilenebilir enerji kaynaklarında olduğunu düşünerek, şirketimizin büyüme stratejisinin merkezine bu alanı koyduk. Bu doğrultuda yenilenebilir enerji yatırımlarımıza devam edeceğiz,” dedi. İskenderun’da inşaatı büyük ölçüde tamamlanan ve satışına başlanan New Tower projesiyle ilgili konuşan Sn. İçcan ‘’Satış süreci başlayan projemizde toplam satılabilir alan 23.000 metrekare olup bu projeden hedeflediğimiz gelir beklentisi 1,1 milyar TL seviyelerindedir. Bu gelirin şirketimizin finansallarına yılın 2. yarısından itibaren yansımasını bekliyoruz. Elde edeceğimiz gelirin şirketimizin finansal kaynaklarına katkı sağlayarak yatırımlarımızın finansmanlarında da kullanılmasını planlıyoruz.’’ dedi.
İçcan, holding yapısı hakkında yaptığı konuşmada depremden sonra devletin, deprem bölgelerinin hızlı kalkınmasını sağlamak amacıyla çeşitli yatırımlar planladığını belirtti. İçcan, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Resmi Gazete’de yayınlanan karar doğrultusunda Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde kurulmasına karar verilen Roketsan üretim tesisi çevresinde ve organize sanayi bölgesi içinde bulunan arsalarında savunma sanayi teknolojilerine yönelik yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı. “Bu yönde gerekli izin, fizibilite ve AR&GE çalışmalarımıza büyük heyecanla başladık ve önümüzdeki süreçte bu konuda ilk adımlarımızı atmayı planlıyoruz. İştirakimiz olan Özova Hububat’ın 6 Şubat depremlerinden etkilenen lisanslı depolama tesislerinin kapasitesi, yaklaşık 10 milyon dolar yatırımla 3 katına çıkararak bölgenin en büyük tarım şirketi konumunu pekiştirdi” diyen İçcan, sözlerini bu şekilde tamamladı.