Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Quadrant Knowledge Solutions, Kaspersky Threat Intelligence’a Lider statüsü verdi

Kaspersky, 2024 SPARK Matrix™’te Lider olarak kabul edildi.

‘XDR ve SOC Modernizasyonu’ raporuna göre, şirketlerin %24’ü yeni siber tehditlere hızlı bir şekilde yanıt veremediklerini belirterek, kendilerine siber riskler hakkında anlamlı bir bağlam sağlayabilecek gelişmiş tehdit istihbaratına ihtiyaç duyduklarını belirtiyor. Bu zorlu görevi başarıyla yerine getirmek ve daha etkili bir siber koruma sağlamak için şirketler her şeyden önce güvenilir bir siber güvenlik tedarikçisi seçmek zorunda.

Quadrant Knowledge Solutions SPARK Matrix™, şirketlerin farklı siber güvenlik ürünleri üreticilerinin yeteneklerini, rekabetteki farklılıklarını ve pazar konumlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak için küresel Dijital Tehdit İstihbaratı pazar dinamiklerinin, ana eğilimlerin, satıcı ortamının ve rekabetçi konumlandırmanın ayrıntılı bir analizini sağlıyor.  

Quadrant Knowledge Solutions, üst üste ikinci yıl Kaspersky Threat Intelligence’a teknoloji mükemmelliği ve müşteri etkisi parametrelerinde güçlü puanlar verdi. Çözümün, güvenlik ekiplerine dış tehditleri zamanında tespit etmek, yanıtlamak ve azaltmak için bağlama dayalı analiz sağladığını vurguladı.

Kaspersky Tehdit Araştırma Lideri Alexander Liskin, şunları söyledi: “Kaspersky Threat Intelligence, çeşitli uluslararası analiz kuruluşları tarafından düzenli olarak küresel bir lider olarak tanınıyor. Quadrant Knowledge Solutions’ın da bize bu kadar yüksek bir puan vermesinden gurur duyuyoruz. Araştırma ekiplerimizin dünyanın her yerinden gelen toplu verileri doğrulayıp analiz etmesinin yanı sıra, dış tehditleri gerçek zamanlı olarak tespit etme yeteneklerimizi sürekli olarak geliştiriyoruz. Bu sayede şirketlere siber tehditler hakkında en yeni ve en bağlamsal bilgileri sunarak tüm iş varlıkları için güvenilir koruma sağlıyoruz. Kaspersky, 26 yılı aşkın süredir dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine sektör lideri uzmanlık sağlıyor. Bu yolda daha güvenli bir gelecek inşa etme misyonumuzu gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

Quadrant Knowledge Solutions Analisti Riya Tomar da şu yorumlarda bulundu: “Kaspersky Threat Intelligence (TI), sektördeki en zengin ve en kapsamlı portföylerden birini sunuyor. Buna Veri Akışları, TI raporları (APT, Crimeware ve ICS), Tehdit Analizi, Kaspersky Threat Intelligence Portal, TI Platform ve diğer hizmetler aracılığıyla sağlanan Dijital Ayak İzi İstihbaratı dahildir. Kaspersky’nin özellikle saldırıların çoğunun kaynaklandığı ülkelerdeki küresel varlığı, kapsamlı bir şekilde incelenmiş bilgileri toplama, anlama, analiz etme ve dağıtma konusunda benzersiz bir yetenek kazandırdı. Böylece her türden kuruluşa yönelik gerçek tehdit ortamının kapsamlı bir görünümünü sağladı. Kaspersky’nin araştırma ekipleri yeni tehditleri erkenden tespit etme konusunda başarılı bir geçmişe sahipler, dünya çapında erişimi kısıtlı kapalı toplulukları ve dark web forumlarını sürekli olarak keşfediyor, bunlara sızıyor ve izliyorlar. Bu yetenekler, kurumların potansiyel tehditlerin önüne geçmesini ve genel siber güvenlik duruşlarını geliştirmesini sağlıyor.”

Kaspersky Threat Intelligence portföyü, kuruluşların güvenlik duruşuna ilişkin her şeyi kapsayan bir görünüm sağlar. Güvenlik hizmetlerinin birbirine bağlı olarak çalıştığı, birbirini zenginleştirdiği ve güçlendirdiği tek bir erişim noktası olan Kaspersky Threat Intelligence Portal üzerinden sağlanan Tehdit Veri Akışları; Tehdit Arama, Dijital Ayak İzi İstihbaratı, Tehdit Analizi (Sandbox, İlişkilendirme, Benzerlik) ve Tehdit İstihbaratı Raporlamasını içerir.

Kaspersky’nin Global Araştırma ve Analiz Ekibi (GReAT), 2017’den bu yana dünyanın en sofistike hedefli saldırılarının 70’inden fazlasını keşfetti ve inceledi. Bu, bugüne kadar devam eden son teknoloji tehdit araştırmasına karşılık geliyor.

İlgili Yazılar
Devamını oku

Boni Global’den Safe Steps

Çalışanlarının sağlığını ön planda tutan işletmeler Boni Global’in geliştirdiği temas takip çözümü Safe Steps ile üretimlerinin aksamamasını sağlıyor.…