Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Human Week Zirvesi tamamlandı

İş dünyası Human Week Zirvesi’nde İK’nın geleceğine odaklandı.

İletişim ve İşletme Bilimleri Enstitüsü (İBE) tarafından bu yıl ilki online olarak düzenlenen Human Week Zirvesi, 24-28 Ocak tarihlerinde gerçekleşen 5 günlük bir maratonun ardından sona erdi. Human Week Zirve Başkanı Ebru Akdağ’ın moderatörlüğünde New Employee(r) Experience: Remote But Closer (Yeni Çalışan Deneyimi: Uzak Ama Daha Yakın) teması çerçevesinde gerçekleşen zirvede, İK liderleri ve farklı sektör temsilcileri ağırlandı. İş dünyası ile çalışan arasında köprü vazifesi gören etkinliğe yoğun katılım gerçekleşti.

“İnsan” odaklı dönüşümün zamanı

Zirve Başkanı Ebru Akdağ, insanın değişime en iyi ayak uydurabilen canlı türlerinden olduğunu belirterek başladığı konuşmasında pandeminin de bunun ispatı olduğunu söyledi ve ekledi: “Bugünü kurtardık, ancak yarın için daha fazlasını yapmamız gerekiyor.”

Akdağ, “İletişim ve İşletme Bilimleri Enstitüsü olarak bu zirveyi, iş modellerinde teknolojik gelişmeler ışığında “insan” odaklı dönüşümün yaratılmasına ışık tutmak amacıyla düzenledik” dedi. 

Pandemi ile iş yapmanın ruhu değişiyor

Zirvenin açılış konuşmasını Pladis ve Godiva Yönetim Kurulu Başkanı ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker ile Gelecekteki Beceriler kitabının yazarı, fütürist Mucit Perttu Pölönen yaptı. Ülker, Covid-19’un dünyada bilinen her şeyi değiştirdiğini belirterek, “Artık her türlü bir değişime hazır olmalıyız. Bu dönemde şirketlerin daha esnek olmalı. İşverenler de artık anlama odaklanıyor. İş yapmanın ruhu değişiyor. Ben işe alımda işini seven insanlarla çalışmayı tercih ediyorum. Bu da potansiyel olanı işe alımda avantaj sağlıyor. Gençlerden ve kıdemlilerden her geçen gün yeni bilgiler öğreniyorum. İş dünyasında ne yaptığınız değil niyetiniz önemlidir” dedi.

Zirvenin Yapay Zeka ve Değişen İş Hayatı panelinde konuşan UiParth Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, hızla gelişen yapay zekanın ve robotların ileride insanların en iyi iş arkadaşları olacağını söyledi. Alexander Partnership Yönetici Koçu Hande Yaşargil ise yeni kurum bir fikir yeni lider ise bir kadın dedi. Bahçeşehir Üni. Öğretim Üyesi Prof Dr Haluk Gürgen’in hem kurumsal hem kişisel değerler ve itibarın önemine dikkat çekti. Önceliğin insanda ve insanın da önem verdiği en önemli konulardan birinin mutluluk arayışı olduğu kaydeden Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat, mutluluk ve başarı prensiplerini anlattı. Prof. Dr. Mustafa Çetiner, pandeminin insanlık tarihinde bugüne kadar neleri değiştirdiğini, tüm bunların bilime olan inancı nasıl etkilediğini anlattı.

Yıldız Holding iştiraki Northstar’ın Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Aslan Kesimer, tatil köylerinde görülen her şey dahil konseptinin iş dünyasında herkes dahil şeklinde dönüşmesi gerektiğini belirtti. Sonsuz Oyunlaştırma kitabının yazarı Toby Beresford, sonsuz oyunlaştırmanın iş yerine adaptasyonunun sağlanması yolunda basit ve uygun maliyetli bir yöntem olduğunu anlattı. Doğuş Teknoloji İnsan Kaynakları Direktörü Aslı Barış, yeni dünyada iyi bir çalışan deneyimi yaşatmak için çalışanlara hayatlarındaki tüm rolleri ile beraber kucak açmanın önemini açıkladı. Deloitte İnsan Yönetimi Hizmetleri Lideri Cem Sezgin ise yapay zekanın insan İK alanında sunduğu fırsatlara değindi.

Borusan İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Başkanı Nursel Ölmez Ateş de çalışanların sürekli gelişim ihtiyacı duymasının ve güçlendiren liderlik yaklaşımının önemine dikkat çekti.

Ünlü sanatçı Hakan Bilgin sunumunda her insanın biricik ve eşsiz olduğunu vurguladı. Allianz Avustralya İç İletişim Yöneticisi Özlem Özer Kurt, insanların ortak ihtiyaçlarının başında kabul görme ve anlaşılma olduğundan söz etti. Jackson Laboratuvarı Profesörlerinden Derya Unutmaz, hayata farklı bakmanın ve bilgiye aç kalmanın insan potansiyelini geliştirmekteki önemine vurgu yaptı.

Karar kitaplarının yazarları Mikael Krogerus ve Roman Tschappeler, karar verme mekanizmalarını anlattı. D&R Genel Müdürü Dr. Mustafa Altındağ,tüm çalışanların işini severek yapabileceği ve işini anlamlandırabileceği bir ortamın yaratılması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Murat Aksoy, insana verilen değerin ve gösterilen empatinin hastalıkların tedavisinde olumlu sonuçlar ortaya çıktığını açıkladı. Zirvede ünlü radyocu Geveze yanlış bilginin yıllarca insanlar arasında dolaştığını, insanın elindekilerden mutlu olmakta zorlandığını açıkladı. Kibar Holding İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Şennur Kuru, dünyada yetenek kavramının doğuşu ve önemine değindi.

Zirvedeki tüm konuşmacıların ardından düzenleyen İBE’nin kurucusu Prof. Dr. Ali Atıf Bir, zirve ile ilgili 12 maddelik değerlendirmede bulundu.

Prof. Dr. Bir, “Gerçekleştirdiğimiz zirvemizde her şeyin özünde insana geri döndüğünü, yetenek yönetiminin önemine değinildi. Yeni dönemde artık çalışma ortamının hibrit olacağı kesinleşti. Diğer yandan pandemi ideal iş ortamının oluşmasına katkı sağladı. Artık eski İK paradigmaları yıkıldı. Yeni dönemde çalışanların ve şirketlerin değer kavramının örtüşmesi çok önemli” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Bir, pandemi sebebiyle bu sene online olarak düzenlediklerini zirveye olan yoğun ilgiden mutlu olduklarını belirterek, “İş dünyasına ışık tutacak yeni zirveler için bizi takip edin” dedi.

İlgili Yazılar
Devamını oku

KPMG Türkiye, Bursa’da ofis açtı

Uluslararası denetim, vergi ve danışmanlık firması KPMG, Türkiye’de büyümeye devam ediyor. 1982 yılından bu yana İstanbul merkez ofisinin…