Kuveyt Türk’ün podcast serisi ‘İyi Ki Anlattın’, podcast platformları üzerinden dinleyicilerle buluştu.
Kuveyt Türk, çalışanlarının iş ve kariyer hayatına ilişkin fikir ve deneyimlerini paylaştığı ‘İyi ki Anlattın’ isimli 8 bölümlük podcast serisini yayınladı. Her bir bölümde, Kuveyt Türk’ün farklı departmanlarında görev alan çalışanların konuşmacı olduğu podcast serisi, iş hayatı, kariyer planlaması, yetenek gelişimi, gelecek planlaması, sosyal sorumluluk gibi konuları içeriyor. Kuveyt Türk çalışanları, kariyer yolculuklarından iş yapış süreçlerine, yetenek yönetiminden sosyal sorumluluğa kadar birçok alanda tecrübelerini paylaşıyor, dinleyicilere iş ve kariyer hayatıyla ilgili tavsiyeler veriyor ve kariyer planlamalarıyla ilgili ipuçları sunuyor. İyi Ki Anlattın podcast serisi, Spotify, Apple Podcats, Google Podcast, YouTube, SoundCloud, Turkcell Dergilik gibi platformlar üzerinden dinlenebiliyor.
İşveren Markası ve İç İletişim ekibinden Kevser Çelik’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen İyi ki Anlattın podcast serisinin, ‘Hayat bir bütün olarak nasıl yaşanır?’ isimli ilk bölümünde, Kuveyt Türk Hazine ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Albayrak konuşmacı olarak yer alıyor. İlham veren bir amaca sahip olmanın önemini vurgulayan Ahmet Albayrak, hayatı bölümlere ayırmadan bir bütün olarak yaşayabilmenin yollarını ararken dinleyicilerin yararlanabileceği çeşitli tavsiyeler paylaşıyor.
Kuveyt Türk Eğitim ve Geliştirme Müdürlüğü’nden Merve Göksu Polat’ın konuk olduğu ‘Eğitim şart ama nasıl eğitim?’ isimli bölümde ise gelişimin ve deneyimin sadece kariyerimizde değil hayatımızda da ne kadar önemli bir yere sahip olduğu örneklerle ele alınıyor.
Kuveyt Türk İK Uygulamaları ve İş Geliştirme Yöneticisi Emre Kaya’nın konuk olduğu ‘Yetenek yönetilir mi?’ isimli bölümde de yeteneği belli başlı özellikleri olan bir alana kısıtlamaktansa herkesi kendine has özelliğiyle yetenek kabul eden ve güçlü yönünden faydalanabilen bir organizasyonun tanımı yapılıyor. Yetenek gelişimi ve yönetimiyle ilgili dinleyicilere birbirinden önemli bilgiler sunuluyor.
Kuveyt Türk Dijital Dönüşüm ve İnovasyon Müdürlüğü’nden Elif Elmas ve Lonca Girişimcilik Merkezi Koordinatörü Faruk Yücegög’ün konuk olduğu ‘Öncü uygulamalar hangi ruhla ortaya çıkar?’ isimli bölümde ise olaylara bütünsel bir bakış açısıyla yaklaşmanın ve beyin fırtınası yaparak aksiyon almanın önemine değiniliyor.
Kuveyt Türk Bireysel Müşteri Analitiği ve İçgörü Müdürü Seniha Zeynep Güran’ın konuşmacı olduğu ‘Bir kariyer nasıl şekillendirilir?’ isimli bölümde liderlik konusu ele alınıyor. Programda, insanları ortak bir amaç için bir araya getiren ve bunu sürdürülebilir kılan liderliğin tanımı yapılıyor.
Kuveyt Türk Dış Ticaret ve Hazine Operasyonları Müdürü ve Sosyal Sorumluluk Kulübü Başkanı Eşref Said Ünlü’nün konuk olduğu ‘Sorumluluğun sosyal hali’ isimli bölümde dünya ve insanlar için anlam taşıyan adımlar atma ihtiyacına, sosyal sorumluluk yoluyla topluma nasıl fayda sunulabileceğine dikkat çekiliyor.
Kuveyt Türk Hazine Satış ve Koordinasyon Yöneticisi Yavuz Topalcı’nın konuşmacı olduğu ‘Senin de sesini duyuyorsak biriz!’ isimli yedinci bölümde ise iş hedeflerine yönelik katkı sunan, kendi potansiyelinin farkında olan ve hedeflerine yürüyen çalışanları ele alınıyor. Dinleyicilere iş hayatının basamakları ve iyi bir ekip olmanın önemiyle ilgili bilgiler paylaşılıyor.
Kuveyt Türk Bireysel Müşteri Analitiği ve İçgörü Müdürlüğü’nden Muhammed Said Özyürür’ün konuk olduğu ‘Gelecek nasıl gelecek?’ isimli son bölümde ise işin geleceği ele alınıyor. Robotik teknolojilerin ve yapay zekânın giderek önemini artırdığı günümüzde ‘Burada bize düşen görevler neler?’, ‘İşin geleceğinde nasıl bir kaynağa ihtiyacımız var?’ gibi sorulara yanıtlar aranıyor. Programda, dönüşmenin ve kendimizi geliştirmenin yollarına vurgu yapılıyor.