Global Menkul Değerler, Onur Yüksek Teknoloji’nin halka arzına aracılık ediyor.
Sermaye Piyasalarında 34 yılı, başarıyla geride bırakan ve kuruluşundan bu yana yüzlerce şirketin halka arzını gerçekleştiren Global Menkul Değerler; iletişim, savunma, havacılık çözümleri ve yenilenebilir enerji alanlarında faaliyet gösteren teknoloji ve mühendislik şirketi Onur Yüksek Teknoloji’nin de halka arzına aracılık ediyor.
Şirket, 22-23 Mayıs tarihlerinde borsada halka arz edilecek. Şirket paylarının halka arzı “Borsada Satış-Sabit Fiyatla Talep Toplama” yöntemi ile 49,50 TL fiyat ve ONRYT. HE kodu ile BİAŞ Birincil Piyasada gerçekleştirilecek.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), teknoloji ve mühendislik şirketi Onur Yüksek Teknoloji Anonim Şirketi’nin halka arzını onayladı. Global Menkul Değerler liderliğinde halka arz olacak şirket, 22-23 Mayıs tarihlerinde “Borsada Satış-Sabit Fiyatla Talep Toplama” yöntemi ile 49,50 TL fiyat ve ONRYT. HE kodu ile BİAŞ Birincil Piyasada talep toplayacak.
1990 yılında temelleri atılan Global Menkul Değerler, Türkiye’de pek çok “ilk”e imza atarak sermaye piyasalarının öncüsü oldu. Kuruluşundan bu yana 100’den fazla şirketin halka arzını başarıyla gerçekleştirerek piyasaya milyarlarca dolar plasman kazandırdı ve Türk ekonomisine güçlü bir finansal destek sağladı.
1980 yılında Ankara’da kurulan ve yaklaşık 160 personeli ile faaliyetlerini yürütmekte olan Onur Yüksek Teknoloji, gerek sivil gerek savunma sanayine yönelik askeri projelerde kullanılmak üzere görev kritik ses ve veri haberleşme sistemleri için yüksek teknoloji elektronik donanım ürünlerinin tasarımı, geliştirilmesi, yazılımı, üretilmesi, kurulum ve bakım hizmetlerini icra etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ana tedarik kurumu olan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı gibi stratejik kamu kurumlarına ana yüklenici ve/veya alt yüklenici olarak hizmet veren Onur Yüksek Teknoloji aynı zamanda yenilenebilir enerji teknolojileri alanında da faaliyet göstermektedir.
Kendi işletmecisi ve sahibi olduğu 11,45 MWp kurulu güçte güneş enerjisi santralleri yıllık olarak yaklaşık 21 milyon kWs elektrik üretmekte olup, halka arzdan elde edilecek gelir ile birlikte ilave GES/RES (enerji depolamalı) tesis yatırımları ile 2027 yılında kadar elektrik üretim kapasitesinin 270 milyon kWs’e çıkarılması planlamaktadır.
Sermaye artırımı ile artırılacak toplam 12,83 milyon adet pay ve mevcut paylardan 6,9 milyon adet pay olmak üzere toplam 19,73 milyon adet pay, 49,50 TL’den halka arz edilecek ve halka açıklık oranı %31,40 olacak.
Halka arz gelirlerinin %57,50’si yenilenebilir enerji teknolojileri alanında, %42,50’si ise iletişim ve havacılık faaliyetlerinde iş geliştirme, finansal borç ödemeleri, Ar-Ge faaliyetleri ile ofis ve teknik alanlar kapasitesinin artırılması için kullanılacaktır.
Son dört yılın verilerine göre yaklaşık %40 FAVÖK marjı ile çalışan Onur Yüksek Teknoloji, halka arzdan elde edeceği kaynağı yenilenebilir enerji ve iletişim havacılık operasyonlarına aktararak global oyuncu olmayı hedefliyor.