Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Lenzing ve DVF iş birliği, ana akım modaya sorumluluk getiriyor

Lenzing Grubu, Diane von Furstenberg (DVF) ile küresel iş birliği yaptı.

Ağaç bazlı özel elyafların önde gelen global üreticisi Lenzing Grubu, sürdürülebilir ağaç hammaddesinden üretilen TENCEL™ ve LENZING™ ECOVERO™ markalı elyafları ana akım modaya taşımak amacıyla ikonik moda markası Diane von Furstenberg (DVF) ile küresel iş birliği yaptı. İş birliği sayesinde, kaynakları verimli kullanarak üretilen bu elyafların, DVF’nin günlük moda ürünleri ve seçilmiş aksesuarlarından oluşan koleksiyonuna katkıda bulunması hedefleniyor. Bu elyafların kullanıldığı koleksiyonlar, DVF online mağazasında ve dünya genelindeki mağazalarda beğeniye sunuldu. Her iki elyaf markasından yapılan yeni koleksiyonlar, 2024 yılının 3. çeyreğinden itibaren piyasaya sürülecek. Bu iş birliği, bilinçli moda tercihleri konusunda farkındalık yaratırken her iki şirketin çevresel sorumluluk taahhüdünde önemli bir kilometre taşına dikkat çekiyor.

Zamansız tasarımları ve kadınların güçlenmesine yönelik çalışmalarıyla tanınan DVF, Lenzing elyaflarını koleksiyonlarına dahil ederek etkisini genişletiyor ve bu elyafların sonsuz tasarım olanakları sağlayan kaynak verimli üretiminin benimsenmesiyle tamamlıyor.  Lenzing’in AB Ecolabel çevresel mükemmellik sertifikalı ve düşük çevresel etkili TENCEL™ ve LENZING™ ECOVERO™ marka elyafların  tercih edilen sürdürülebilirlik performansından yararlanılan iş birliği, stil ve konforu bir araya getiren giyim ürünleri yaratarak DVF’nin ikonik tasarım estetiğini yükseltmeye yardımcı olacak.

Çok yönlü tasarımı ve kullanımı ile bilinen TENCEL™ ve LENZING™ ECOVERO™ marka elyaflar, özellikle kumaşlarda zengin renkleri desteklemesi, nefes alabilirliği ve yumuşaklığı ile bu yıl ocak ayından bu yana DVF koleksiyonlarında yer alıyor. “Renk Festivali” temalı DVF 2024 Yaz koleksiyonu, Meksika’nın “Cinco de Mayo” İsveç’in Midsummer (Yaz Ortası) ve Fransa’nın La Vandange Festivallerine kadar dünyanın dört bir yanındaki yaz festivallerinden ilham alan renk ve kültür zenginliğini sergiliyor. Koleksiyonda LENZING™ ECOVERO™ marka elyafların kullanıldığı ipek, keten ve pamuktan yapılan canlı renkli ve desenli şık parçalar da yer alıyor.

DVF Global stratejik ortağı ve Çin CEO’su Jessie Chen, “Sürdürülebilir modayı sektörün ön saflarına taşıyacak olan Lenzing ile yaptığımız iş birliğinden heyecan duyuyoruz. DVF olarak, modanın sadece kadınları özgüvenli ve güzel hissettirmekle yetinmeyip dünyaya da olumlu katkıda bulunması gerektiğine inanıyoruz. 2024 yaz koleksiyonu “Festival of Color”, uzun vadeli bir taahhüdün başlangıcını temsil ediyor. Tasarımlarımızda Lenzing’in imzalı özel elyaflarını2 kullanarak anlamlı bir değişim yolunda attığımız bu önemli adımla bilinçli moda tercihleri konusunda ilham olmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Lenzing AG Küresel Tekstil Pazarlama ve Marka Yönetimi Kıdemli Direktörü Harold Weghorst ise, ““Sürdürülebilir şekilde yönetilen ağaç hammaddesinden yapılan, kaynak açısından verimli2 malzemeleri ana akım modaya getirmek için DVF ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. TENCEL™ Lyocell ve LENZING™ ECOVERO™ elyafları en az %50 daha az karbon emisyonu ve su tüketimiyle üretiliyor. Doğal ağaç hammaddesinden sorumlu bir şekilde üretilen1,2 özel elyafların lider üreticisi Lenzing, ürün inovasyonunu teşvik etme ve tekstil sektöründe çevresel sürdürülebilirliği destekleme konusunda kararlılığını sürdürüyor. DVF ortaklığı ile modanın hem şık hem de çevreye uyumlu olma potansiyelini ortaya çıkarıyoruz.” dedi.

Lenzing’in öncü elyaf çözümleri ve kendisiyle aynı çizgideki ortaklarla iş birliği ile tekstil sektöründe devrim yaratma taahhüdü, DVF’nin daha sürdürülebilir bir moda endüstrisi vizyonuyla mükemmel şekilde örtüşüyor.

İlgili Yazılar