Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

WOC Yazılım bakanlık onaylı Ar-Ge merkezi oldu

WOC Yazılım, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla Ar-Ge merkezi statüsüne kavuştu.

Kazandıkları başarı üzerine konuşan WOC Yazılım CEO’su Koray Kartal, ‘’Yeni fikirler ve projeler üreterek, işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerinde en büyük destekçisi olacağız. Teknolojik yeniliklerin öncüsü olmayı ve sürdürülebilir büyümeyi hedefliyoruz’’ diye konuştu.

Metal, metal işleme, kimya, otomotiv, plastik enjeksiyon başta olmak üzere tüm sektörlerdeki firmaların iş süreçlerinin tamamına yazılım çözümleri sunan WOC Yazılım, başarılı Ar-Ge çalışmaları sonucunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge merkezi statüsüne layık görüldü. Samsun Teknopark, Gelişim Üniversitesi Tekmer ve İstanbul Şişli’deki merkez ofisinde Ar-Ge birimleri bulunan WOC Yazılım; Çukurova Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi, Sabahattin Zaim Üniversitesi, Dalhousie University ve Gelişim Üniversitesi (TEKMER) ile de Ar- Ge projeleri yürütüyor. Toplam cirosu içinden Ar-Ge’ye yüzde 40 seviyesinde pay ayıran şirket, Ar-Ge faaliyetlerinin benimsemesi ve kültür haline gelmesi amacıyla da çalışanları arasında ödül ve teşvik sistemi uyguluyor.

‘’Yenilikçi projelerin hayata geçirilmesi için çalışacağız’’

Ar-Ge merkezi statüsüne sahip olmaları üzerine değerlendirmede bulunan WOC Yazılım CEO’su Koray Kartal, şunları söyledi: ‘’AR-GE Merkezi statüsü, yenilikçi teknolojilere yatırım yapma, ürün ve hizmetlerimizi sürekli geliştirme konusundaki taahhüdümüzü pekiştiriyor. AR-GE merkezimizde, en son teknolojileri kullanarak, sektöre yön verecek çözümler geliştirmek ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına daha etkin bir şekilde yanıt vermek için çalışacağız. Üniversiteler, araştırma kurumları ve diğer işletmelerle stratejik iş birlikleri kurmaya devam edeceğiz. Bilgi ve teknoloji transferini hızlandırmak ve yenilikçi projelerin hayata geçirilmesi için çalışacağız.’’

‘’Küresel arenada rekabet gücümüzü artıracağız’’

WOC Yazılım’ın gelecek hedeflerine dair de konuşan Kartal, ‘’Yeni fikirler ve projeler üreterek, işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerinde en büyük destekçisi olacağız. Modern altyapımız sayesinde, AR-GE faaliyetlerimizi en verimli şekilde yürütecek ve sektördeki en iyi ERP uygulamaları hayata geçireceğiz. Sadece bugünün değil, geleceğin ihtiyaçlarını da karşılayacak ERP çözümleri üzerine çalışacağız. Teknolojik yeniliklerin öncüsü olmayı ve sürdürülebilir büyümeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda, yerel ve uluslararası iş ortaklarımızla iş birliği yaparak, küresel arenada rekabet gücümüzü artıracağız’’ dedi.

“Yapay zekâ uygulamaları ile inovasyon kapasitemizi yükselteceğiz”

Yazılım sektöründe yapay zekânın önemini erkenden fark eden ve çözümlerine dahil eden bir marka olduklarını belirten Kartal, son olarak şunları söyledi; “AR-GE projelerimizde yapay zekâ uygulamalarını daha etkin bir şekilde kullanarak, şirket bünyesindeki yapay zekâ eğitimlerine ağırlık vereceğiz. Bu sayede, tüm modüllerimizin özelliklerini daha verimli kullanmak üzere geliştireceğiz. Ayrıca, yapay zekâ birimimizdeki çalışan sayısını artırarak, inovasyon kapasitemizi yükselteceğiz.”

İlgili Yazılar