Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

LG CEO’su William Cho Gelecek Vizyonu 2030’a Yönelik Tutarlı İlerlemeyi Vurguladı

LG, yerli ve yabancı yatırımcıları ve analistleri bir araya getiren bir yatırımcı forumuna ev sahipliği yaptı.

Hedef; Temel İş Alanlarının Potansiyelini En Üst Düzeye Çıkarmak, B2B, Platform Tabanlı ve Gelişmekte Olan Girişimleri Geliştirmek için İş Portföyü Yeniliklerini Desteklemek. 

LG Electronics (LG), beyaz eşya lideri olarak onlarca yıllık tüketici öngörüsünü, üretim uzmanlığını ve teknolojik becerisini kullanarak hızla bir “Akıllı Yaşam Çözüm Şirketi”ne dönüşüyor. LG, orta ve uzun vadeli stratejisi “Gelecek Vizyonu 2030″un bir parçası olarak sürekli dönüşüm ve büyümeye odaklanacak.

LG, geçtiğimiz Ağustos ayında, Seul’deki LG Sciencepark’ta yerli ve yabancı yatırımcıları ve analistleri bir araya getiren bir yatırımcı forumuna ev sahipliği yaptı. Etkinlik sırasında CEO William Cho, şirketin geçen yıl Gelecek Vizyonu 2030’un duyurulmasından bu yana kaydettiği ilerlemeyi ve stratejik yönünü özetledi ve önemli başarıları vurguladı. 

LG’nin orta ve uzun vadeli stratejisinin gelişimini doğrudan pazara aktarmak ve daha fazla şeffaflık sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe, CEO William Cho’nun yanı sıra CFO Kim Chang-tae, CSO Lee Sam-soo ve ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme (HVAC), webOS içeriği ve hizmetleri ile abonelik gibi önemli iş alanlarından sorumlu diğer üst düzey yöneticiler katıldı.

2030 Gelecek Vizyonunun duyurulması ve hissedarlar toplantısının ardından LG, bu yatırımcı forumunda da olduğu gibi, CEO ve önemli iş liderleriyle doğrudan iletişim kurarak pazar ve paydaşlarla yakın ilişkilerini devam ettiriyor.

LG, Gelecek Vizyonu 2030 planı kapsamında evler, ticari ortamlar, mobilite ve sanal platformlar dahil olmak üzere çeşitli yaşam alanlarındaki müşteri deneyimlerini birbirine bağlayıp geliştirerek bir “Akıllı Yaşam Çözüm Şirketi” olmayı hedefliyor. Bunu başarmak için şirket, iş portföyünün daha geleceğe yönelik bir modele dönüşümünü hızlandırmayı planlıyor. Amaç, “Üçlü Yedi” hedeflerine ulaşmak: yüzde 7 ortalama büyüme oranı, yüzde 7 faaliyet kârı ve İşletme çarpanı (EV/FAVÖK) 7.

Etkinlikte LG, Gelecek Vizyonu 2030 kapsamındaki ara mali ilerlemesini paylaştı. Bu yılın ilk yarısına göre gelirlerde yüzde 8’lik bir artış, yüzde 6 faaliyet karı ve EV/FAVÖK’te bir önceki yıla göre dört kat büyüme ortaya çıktı. (LG Innotek hariç).

CEO Cho, “Gelecek vizyonumuza ulaşmanın temellerini istikrarlı bir şekilde atıyor, çeşitli alanlarda ‘yapısal değişiklikler’ ve ‘sürdürülebilir sonuçlar’ yaratmanın gururunu yaşıyoruz. Güçlü bir güven ve sorumluluk duygusuyla hedeflerimize doğru ilerlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İş Portföyü İnovasyonu için Dört Stratejik Yön

CEO Cho, dört temel yöne odaklanarak LG’nin iş portföyü inovasyonuna yaklaşımını ayrıntılı olarak anlattı: mevcut önemli işletmelerin tam potansiyelini en üst düzeye çıkarmak, platform tabanlı hizmet modellerini genişletmek, B2B’nin büyümesini hızlandırmak ve LGE’ye yeni başlayan işletmeleri teşvik etmek.

Mevcut işlerin tam potansiyelini en üst düzeye çıkarmanın ilk yönü, beyaz eşya ve TV gibi olgunlaşmış ana işlerin sınırlamalarının üstesinden gelmeye yönelik bir stratejiyi içeriyor. Buna, abonelik hizmetlerinin beyaz eşya tekliflerine entegre edilmesi ve doğrudan tüketiciye (D2C) satış kanallarının genişletilmesi, müşterilere daha fazla seçenek ve gelişmiş deneyimler sunulması da dahil.

CEO Cho, bu çabaların şirket için nakit getirisi olan temel iş kollarında istikrarlı büyümeye ve kâr üretimine yol açtığını açıkladı. Kore beyaz eşya pazarındaki çift haneli düşüşe rağmen, abonelik hizmetleri yoluyla yaratılan yeni talep sayesinde LG’nin ev aletleri satışları artıyor. Buna ek olarak, yurtdışı ev aletleri satışları, genişleyen ürün ve fiyat aralıkları ile D2C satışlarının etkisiyle son üç yılda pazar ortalamasından 1,5 kat daha hızlı arttı.

İkincisi, genişleyen platform tabanlı hizmet modelleri, dünya çapında satılan yüz milyonlarca LG ürününü içerik, reklam ve hizmetlerden gelir elde etmek için bir platform olarak kullanmaya odaklanıyor. Bunun başlıca örneği olarak, şirketi bir medya ve eğlence platformu güç merkezine dönüştürme hedefiyle webOS reklamcılığı ve içerik işini hızlandırmayı amaçlayan LG Ev Eğlence Sistemleri Şirketi’nin TV işi gösterilebilir. 2018’den bu yana webOS platformu tabanlı reklamcılık ve içerik işinin yıllık büyüme oranı yüzde 64’e ulaştı.

B2B işletmelerinin büyümesini hızlandırma açısından LG, araç bileşenleri, HVAC ve akıllı fabrikalar gibi alanlarda önemli sonuçlar elde ediyor. Bu ilerlemeler, dijitalleşme ve elektrifikasyon gibi pazarın dönüm noktalarıyla yakından uyumlu. LG, 2030 yılına kadar toplam gelirinde B2B payını yüzde 45’in üzerine çıkarmayı hedefliyor. 2021’de yüzde 27 olan B2B payı ise bu yılın ilk yarısında şimdiden yüzde 35’e yükseldi.

LG’nin araç bileşeni çözümleri iş kolu, dijital kokpit gibi yüksek değerli ürünlerin satışının hızla artmasıyla 100 trilyon KRW’yi (74 milyar ABD doları) aşan bir sipariş birikimi elde etti. Şirket aynı zamanda bu büyümeyi desteklemek için küresel üretim ayak izini de genişletiyor. LG, HVAC sektöründe gelişmiş invertör ve ısı pompası teknolojileriyle yüksek verimli pazara liderlik ediyor ve talebin arttığı yapay zeka veri merkezlerine yönelik soğutma sistemleri pazarını aktif olarak hedefliyor. LG ayrıca akıllı fabrika işini yarı iletkenler, ilaç, biyoteknoloji ve yiyecek ve içecek gibi fabrika otomasyonu ihtiyaçlarının arttığı sektörlere genişletmeyi planlıyor.

Şirket, gelecekteki büyümenin temelini oluşturacak gelecek vaat eden yeni iş alanlarına yatırım yapmaya devam ediyor. Ticari robotik sektöründe LG, yapay zeka destekli, yazılım tanımlı robotik yeteneklerinin güvence altına alınmasına odaklanıyor. Elektrikli araç şarjı işinde ise, iş fırsatlarını yakalamak amacıyla önde gelen küresel ortaklarla işbirliği yapıyor.

Portföy İnovasyonu Yeni Gelişen Unicorn Girişimlerini Getiriyor

LG ayrıca, şirketin gelecekteki büyümesinin temel motoru haline gelen kilit iş kollarının başarısını ve büyüme potansiyelini de vurguladı ve portföy inovasyonundan elde edilen önemli sonuçları sergiledi.

CEO Cho, “Piyasada değeri 1 trilyon KRW’nin (740 milyon ABD doları) üzerinde olan girişimleri tanımlamak için kullanılan ‘unicorn’ teriminden esinlenerek, yıllık 1 trilyon KRW’nin (740 milyon ABD doları) üzerinde satış üreten yeni iş modellerini ‘unicorn işletmeleri’ olarak adlandırıyoruz. Beyaz eşya abonelik hizmetimiz geçen yıl yıllık 1 trilyon KRW’yi (740 milyon ABD doları) aşarak ‘unicorn işletmesi’ statüsünü güvence altına aldı. Ayrıca, yakın gelecekte bir sonraki unicorn olması beklenen birçok tohum işletmesi de büyümelerini hızlandırıyor” şeklinde konuştu.

Beyaz Eşya Abonelik İşletmesi Unicorn Durumuna Ulaştı

LG, hizmetleri bir abonelik modeli aracılığıyla beyaz eşyayla birleştirerek beyaz eşya işinde bir paradigma değişikliğine öncülük ediyor. Tek seferlik satışlar sağlayan geleneksel ürün odaklı modellerin aksine, abonelik modeli sürekli müşteri ilişkilerini sürdürerek satın alma sonrası bakım hizmetlerini optimize ederek sürekli gelir sağlıyor.

Geçtiğimiz yıl, abonelik işi yıllık 1.134 trilyon KRW (yaklaşık 840 milyon ABD doları) gelir elde ederek, bir önceki yıla göre yüzde 33 büyüme kaydederek unicorn bir işletme olarak yerini sağlamlaştırdı. Bu büyüme hızlanıyor ve gelirin bu yıl yaklaşık yüzde 60 artarak 1,8 trilyon KRW’yi (1,3 milyar ABD doları) aşması bekleniyor.

LG’nin beyaz eşya abonelik işindeki hızlı büyüme, farklı müşteri ihtiyaçlarını karşılama becerisinden kaynaklanıyor. Abonelik süresi boyunca tüketiciler, verilen ücretsiz hizmetlerle, istedikleri süre boyunca uzman bakım hizmetleriyle ilk satın alma yükünü hafifletebiliyor ve cihazlarını en iyi durumda tutabiliyorlar. Müşteri yanıtları, LG’nin beyaz eşya satışlarındaki payının geçen yıl yüzde 15’ten bu yıl yüzde 20’nin üzerine çıkmasıyla abonelik işinin yüksek değerini vurguluyor.

webOS Tabanlı Reklamcılık ve İçerik Sektörü Bir Sonraki Unicorn Olmaya Hazır

LG’nin webOS tabanlı reklamcılık ve içerik işi, ek gelir akışları oluşturmak için dünya çapında milyonlarca cihazı bir platform olarak kullanıyor. Bu yıl gelirin 2021 yılına göre dört kat artışla 1 trilyon KRW’yi (740 milyon ABD doları)aşması bekleniyor. LG, bu hızlı büyümeyi sürdürmek için müşteri tabanını genişletmeye, gelir modellerini çeşitlendirmeye ve iş yeteneklerini güçlendirmeye odaklanıyor.

Platform işletmelerinde platformu kullanan cihaz sayısı arttıkça iş ölçeği de büyüyor. LG, son on yılda yaklaşık 220 milyon akıllı TV sattı. Buna ek olarak LG, webOS’unu kendi işletim sistemleri olmayan harici şirketlere lisanslıyor; LG dışı markalar 10 milyondan fazla webOS TV satmış durumda. webOS platformu aynı zamanda TV’lerin ötesine geçerek otomotiv bilgi-eğlence sistemlerini ve akıllı cihazları da kapsayacak şekilde genişliyor; şirket, araç içi bilgi-eğlence sistemleri için önde gelen küresel OEM’leri müşteri olarak güvence altına alıyor.

LG, reklam ve hizmetlere dayalı gelir modellerini çalıştırarak webOS aracılığıyla çeşitli içerikler sağlıyor. Bunun başlıca örneği, 29 ülkede 3.800’den fazla kanal sunan ücretsiz, reklam destekli bir yayın hizmeti olan LG Kanalları olarak gösterilebilir. LG, hizmetlerini Oyun, Kişiselleştirilmiş Alışveriş ve İşlemsel İsteğe Bağlı Video gibi hızlı büyüyen alanlara doğru çeşitlendirmeyi planlıyor.

LG, webOS platform yeteneklerini desteklemek için 2027 yılına kadar 1 trilyon KRW’nin (740 milyon ABD doları) üzerinde yatırım yapmayı planlıyor. Şirket, 4.000’den fazla küresel içerik ortağıyla işbirliğine devam edecek ve veri analitiği yan kuruluşu Alphonso aracılığıyla özel reklam çözümlerini genişletecek.

Chiller İşi Yapay Zeka Veri Merkezi Soğutma Pazarını Hedefliyor: Üç Yıl İçinde Unicorn Olma Yolunda

LG’nin HVAC iş kolu, konut klimalarından büyük binalar, okullar, kamu kurumları ve endüstriyel tesislere yönelik ticari sistemlere kadar geniş bir portföy sunuyor. Bu, karbondan arındırma ve elektrifikasyon gibi pazar trendlerinin yönlendirdiği, LG’nin en hızlı büyüyen ana faaliyet alanlarından biri.

Büyük binalar için soğutma çözümleri sağlayan soğutma grubu iş kolu, küresel teknoloji devlerinin yapay zeka patlamasının ortasında veri merkezlerine olan talebi artırmasıyla yeni fırsatlar gördü. Geçtiğimiz üç yılda LG’nin soğutma grubu iş kolu, yıllık ortalama yüzde 15’in üzerinde bir büyüme oranı yakaladı ve yurt dışı satışları aynı dönemde iki kattan fazla arttı.

LG, veri merkezi soğutma pazarını aktif olarak hedeflemek için enerji santrallerine, veri merkezlerine ve diğer tesislere soğutucu tedarikindeki geniş deneyiminin yanı sıra yüksek verimli çekirdek teknolojilerinden de yararlanmayı planlıyor. Ayrıca LG, piyasada ilgi çeken sıvı daldırmalı soğutma gibi yeni çözümleri ticarileştirmeye hazırlanıyor.

“2030 Yılına Kadar Toplam Satışların Yüzde 50’si ve Faaliyet Kârının Yüzde 75’i B2B, Platform Tabanlı ve Yeni İşlerden Gelecek”

Gelecek Vizyonu 2030’da belirtilen orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşmak için LG, sürekli olarak iş portföyü inovasyonunu destekleyecek. Şirket, toplam satışların yüzde 50’sini ve işletme kârının yüzde 75’ini üç temel odak alanından elde etmeyi hedefliyor: platform tabanlı hizmetlerin genişletilmesi, B2B’nin büyümesinin hızlandırılması ve LGE’ye yeni başlayan işletmelerin desteklenmesi.

CEO Cho, “Bu hedefler hızla gerçeğe dönüşüyor. “LG’nin yeni değer teklifinin tüm paydaşlar tarafından tanınmasını sağlayarak uzun vadede sürdürülebilir büyüme ve kârlılığı güvence altına alacağız” şeklinde konuştu.

İlgili Yazılar
Devamını oku

OBSS’de Üst Düzey Atamalar

OBSS, iki stratejik liderlik ataması gerçekleştirdi.  OBSS, yenilikçi yazılım çözümleri ve teknoloji danışmanlık hizmetleri sunan öncü bir kuruluş…