TCL, Microsoft ile stratejik bir ortaklık kurduğunu duyurdu.
İş birliği kapsamında, TCL cihazlarında üretkenliği ve verimliliği artırmak için Azure’un Açık Yapay Zekâ Büyük Dil Modelleri (LLM) ve Azure’un Otomatik Konuşma Tanıma (ASR) dâhil olmak üzere Microsoft’un bulut tabanlı yapay zekâ teknolojileri kullanılacak.
Zengin özelliklere sahip akıllı telefonlar, tabletler ve bağlantılı cihazlarda ekran konusunda öncü olan TCL, yenilikçi NXTPAPER serisinin ilki olan TCL 50 NXTPAPER akıllı telefonlara en son yapay zekâ özelliklerini eklemek için Microsoft ile stratejik bir ortaklık kurduğunu duyurdu. Okunabilirliği, verimliliği ve erişilebilirliği geliştirmeye odaklanan bu ortaklık, ileri teknolojiyi demokratikleştirmeyi, olağanüstü değer sunmayı ve TCL’in NXTPAPER portföyünün standartlarını yapay zekâ entegrasyonuyla yükseltmeyi amaçlıyor.
Bu iş birliği kapsamında, TCL cihazlarında üretkenliği ve verimliliği artırmak için Azure’un Açık Yapay Zekâ Büyük Dil Modelleri (LLM) ve Azure’un Otomatik Konuşma Tanıma (ASR) dâhil olmak üzere Microsoft’un bulut tabanlı yapay zekâ teknolojileri kullanılacak. Bu teknolojiler, kullanıcıların dinamik ihtiyaçlarına göre uyarlanmış gelişmiş metin işleme ve sesli not imkânı sağlıyor. Bu yenilikler, NXTPAPER serisi genelinde daha geniş entegrasyon potansiyelini de ortaya çıkarıyor ve kullanıcı odaklı akıllı özelliklerin sürekli gelişimini mümkün kılıyor.
TCL Mobil Telefon Birimi Genel Müdürü Jefferson Li açıklamasında, “Günümüzün mobil kullanıcıları sadece bağlantıdan daha fazlasını talep ediyor; günlük yaşamlarına entegre olan akıllı, sorunsuz yardım istiyorlar. Microsoft ile ortaklığımız, gelişmiş yapay zekâyı doğrudan cihazlarına yerleştirerek bu ihtiyaçları karşılamamızı ve teknolojik yenilikleri hem erişilebilir hem de kullanıcılarımız için gerçekten faydalı olan pratik çözümlere dönüştürmemizi sağlıyor.” dedi.
Aynı zamanda TCL, Microsoft gibi kullanıcı güvenini korumaya eşit derecede önem veren iş ortaklarıyla birlikte sağlam veri güvenliği uygulamalarına olan bağlılığının da altını çiziyor. Şirketin AB Genel Veri Koruma Tüzüğü’ne (GDPR) ve diğer titiz düzenlemelere bağlılığı, kullanıcı verilerinin toplanmasından işlenmesine, depolanmasına ve imha edilmesine kadar her yönüyle şeffaf ve güvenli olmasını sağlıyor. Özellikle, TCL AI cihazları kullanıcıları ile etkileşimde kapsamlı gizlilik politikasını ve güvenlik önlemlerini onay için açılır bir pencerede sunuyor. Tüm kullanıcı verileri şifreleniyor ve yerel Avrupa sunucularında saklanıyor. Microsoft Azure’un güvenli yapısı tarafından desteklenen TCL AI, veri güvenliğini sağlarken değerli yanıtlar üretebiliyor. Ayrıca, bulutta depolanan veriler 7 gün sonra sistematik olarak temizleniyor. Ayrıca kullanıcılar verilerini istedikleri zaman sunuculardan kaldırma seçeneğine sahip. Bu da TCL’in her kullanıcı etkileşiminde veri güvenliğine yönelik proaktif yaklaşımını gösteriyor.
Microsoft Yapay Zekâ Teknoloji Lideri Jeannette Baasner ise şunları söyledi: “Microsoft olarak yapay zekâyı yalnızca bir otomasyon aracı olarak değil, teknoloji ile günlük yaşam arasında daha derin ve anlamlı bağlantılar kurmanın bir aracı olarak görüyoruz. TCL ile ortaklık kurmamız, bu vizyonu hayata geçirmemize olanak tanıyor ve dünya çapındaki kullanıcıları sezgisel ve zenginleştirici yollarla sofistike yapay zekâ teknolojilerimizle güçlendiriyor. Bu girişimin amacı üretkenliğin ötesine geçmek, kullanıcı ihtiyaçlarına ve gizliliğine saygı duyan, daha güvenli ve anlayışlı bir dijital ekosistem yaratmaktır.”
TCL 50 NXTPAPER serisi akıllı telefonlarda yapay zekâ özellikleri, göz konforu ve üstün okunabilirliği ile tanınan NXTPAPER teknolojisinin benzersiz özelliklerini geliştirmek için stratejik olarak kullanıma sunuldu. Bu cihazlar, yapay zekâ sayesinde daha kişiselleştirilmiş ve duyarlı bir kullanıcı deneyimi sunarak okuma ve görüntülemeyi daha basit ve kişiye özel hale getiriyor. Yapay zekânın NXTPAPER’ın güçlü yönleriyle bu entegrasyonu, kullanıcı ihtiyaçlarını sezgisel olarak karşılayan ve öngören teknoloji için yeni bir standart belirliyor.
TCL’in Metin Asistanı, kullanıcıların metinle etkileşime girmesi için sorunsuz bir yol sunuyor. Kullanıcıların çeviri, özetleme veya içerikleri yeniden yazma ve stil ayarlamaları için basit sürükle ve bırak eylemleriyle metni zahmetsizce düzenlemelerini sağlayarak üretkenliği ve rahatlığı artırıyor. Ayrıca, kullanıcılar e-postalar, iş özetleri, davetiyeler ve daha fazlasını oluşturmak için yazma asistanını etkinleştirerek bu akıllı yeteneklere erişimi daha da basitleştirebiliyor.
Sesli Not özelliği, profesyoneller için toplantı yönetiminde devrim yaratmak için yapay zekâdan yararlanıyor. Kullanıcıların hem çevrimiçi hem de çevrimdışı konuşmaları, toplantıları ve tartışmaları kaydetmesine, yazıya dökmesine ve özetlemesine olanak tanıyor. Bu işlevsellik, önemli ayrıntıları yakalıyor ve alıntıların yapılmasını sağlayarak profesyonellerin önemli noktaları kaçırma korkusu olmadan tartışmalara konsantre olmalarına olanak tanıyor. Böylelikle verimliliği önemli ölçüde artırıyor ve toplantı yönetimini kolaylaştırıyor.
TCL’in TCL 50 NXTPAPER akıllı telefonlarla başlayan Microsoft ile yapay zekâ ortaklığı gelecekteki NXTPAPER serilerini de kapsayacak şekilde genişleyecek. Kullanıcı deneyimini sürekli geliştirmeyi amaçlayan bu stratejik genişleme sayesinde, yapay zekâ kullanılarak NXTPAPER teknolojisinin kendine has avantajlarından faydalanarak yeni özellikler geliştirilecek. Gelecekteki yol haritası, kullanıcı etkileşimlerini ve sistem verimliliğini zenginleştirmeyi amaçlayan daha geniş bir yapay zekâ odaklı geliştirmeler yelpazesini içeriyor. TCL, akıllı telefonların dışında, AI teknolojisini diğer cihaz kategorilerine de aktif olarak getiriyor, böylece sadece bağlanabilirliği değil, aynı zamanda günlük yaşamda ‘Mükemmelliğe İlham Vermek’ için çeşitli ürün serilerindeki genel işlevselliği de geliştiriyor.